Gazete Vatan Logo
Galatasaray Bu takıma takviye şart

Bu takıma takviye şart

G.Saray’ı 16 gündür adım adım izleyen Yalımcan Sarpyel, kampı değerlendirdi:

Bu takıma takviye şart

Fatih Terim yine kampın yıldızıydı. Bir yandan takımına enerji verip diğer yandan ise ağır kondisyon idmanları ile oyuncuların pestilini çıkardı. Eksikler ise hazırlık maçlarında netleşti.

İSVİÇRE’DE iki hafta kamp yapan ve bu sürede 3 hazırlık maçı da oynayan G.Saray bu sürede ciddi bir kondisyon yüklemesi yaptı. Bu süreci kamp çalışmaları ve maçlar olarak iki bölümde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ağır tempoda geçen antrenman sürecinde oyuncular tam performanslarını maçlara yansıtamıyor.

İDMANLARDA Fatih Terim etkisi net bir şekilde ortaya çıkıyor. Enerjisi ile sıkıcı geçebilecek çalışmalarda bile oyuncuları motive etmeyi başarıyor Terim. Kondisyoner Yasin, Levent Şahin, Ümit Davala ve Hasan Şaş idmanların her bir farklı bölümde rol aldı. Oyuncular da bu kendi içinde bölümlere ayrılmış çalışmalara en iyi şekilde cevap verdi.

MAÇLARDA, göze batan kadronun bazı yerlerine şart olan transferlerdi. Serdar-Maicon-Ahmet üçlüsüne bir isim daha eklenmeli. En net örnek Valencia karşısında zorunluluktan stopere çekilen Donk’tu. PSV ve Valencia maçlarında G.Saray oyunu rakip alan yıkmayı başarsa da bir türlü istediği net pozisyonları elde edememesiydi.

Haberin Devamı

İYİ bir kamp dönemi geçiren G.Saray, şampiyonlar liginde başarılı olması için hata yapmaya çok açık defans bölgesine ve zaman zaman durağanlaşan hücum bölgesine UEFA’nın sert yaptırımlarının arasından bir çözüm bularak takviye yapması şart.

2- Mariano

Kampta yaşadığı sakatlık yüzünden PSV ve Valencia maçlarında forma giyemedi. Kamp boyunca da özel program eşliğinde çalıştı. Sadece ilk maç olan Wil’e karşı forma bulmuştu.

3- Maicon

Çok istekli ve hırslıydı. Ancak müdahalelerindeki başarısını top ayağındayken gösteremiyor. Pas yüzdesindeki düşüklük büyük sıkıntı yaratırken Valencia karşısında alarm verdi...

4- Serdar Aziz

Sakatlığı bulunan Serdar kamp boyunca zaman zaman takımla çalışsa da genel olarak ayrı bir programı takip etti. Bu nedenle durumu çok fazla şey söylemek pek mümkün değil.

5- Ahmet Çalık

Serdar’ın yokluğunu fırsata çevirmek için çok çabaladı. Adeta tekme kafa soktu, canını dişine taktı. Zorlu lig maratonu için bir alternatif olabileceğini gösterse de Devler Ligi için yetmez...

Haberin Devamı

8- Selçuk İnan

Fizik olarak çok iyi durumdaydı. Geçen sezonun üstüne koyarak kampa katılmıştı. Standardını koruyan kaptan Selçuk İnan, görev verilirse her seferinde hazır olacağını ortaya koydu.
9- Eren Derdiyok
Sadece ilk maçta on birde başladı ve golü de atan isim oldu. Ancak bu Eren’i son görüşümüz oldu. Bu günden sonra kampta varlığı ile yokluğu birdi. Gomis’in yedeği olmak için bile daha istekli olmalı.
10- Belhanda
Dünya kupası izninden iki gün erken dönüp kampa katılması en büyük artısıydı. Ancak yorgunluktan mı, ağır antrenman temposundan bilmem ama geçen sezonun gerisinde bir görüntü çizdi.
11- Sinan Gümüş
Kampın yaradığı isimlerden. Fit gözüken Sinan sürpriz isimlerinden olmaya aday. İdmanlardaki isteğini, maçlarda hırsa çevirdi. PSV ve Valencia karşısında sonradan girerek birer asist yaptı.
14- Linnes
Profesyonel kelimesinin can bulmuş hali. Ne zaman görev verilse aynı form grafiğini tutturuyor. Biraz daha üstüne çıkabilirse yeni sezonda farklı bir Martin Linnes izleyebiliriz.
15- Ryan Donk
Aslan’ın jokeri olacak. Orta sahada görev aldığı maçlarda sergilediği oyun beğeni topladı. Valencia karşısında da stoperde görev almasına rağmen yine de takımın iyilerinden biriydi.
17- Ahmet Sivri
Altyapının yıldız ismi İsviçre’de yapılan ilk kampta kendini göstermedi. Genç oyuncunun daha henüz A takıma hazır olmadığı gözüktü. Kiralık olarak gidip süre alması en doğru yol olur.
18- Gomis
Mutlu gözükmeyen Gomis’in kilo fazlası olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Ancak geçen sezonki gibi bireysel antrenmanlarla arayı kapatabilir, tabii önce transfer konusunda zihnini temizlemeli.
19- Berk Balaban
Claudio Tafarel’in yokluğunda Fadıl Koşutan ile sıkı çalıştı. Yaşı çok genç olan Berk için iyi bir tecrübe oldu. Hedefi bu seneyi de iyi geçirip tekrar
A takımla kampa gelmek olmalı.
21- Onyekuru
Adaptasyon süresini çabuk geçti. Özellikle Fatih Terim’in yakında ilgilendiği Onyekuru da hızla form tuttu. Valencia karşısında da güzel bir gol atarak yeni sezon için olumlu sinyaller verdi.
23- Carole
Gittiğinden bile kötü durumda. Sevilla’da yarım sezon forma giymemiş olmasının etkilerini yaşadığı her halinden belliydi. Özgüven kaybı yaşayan Carole yangında ilk gözden çıkarılacak isim olur.
24- Rodrigues
Kampın en iyilerinin başında geldi. Çok istekli, sürekli golü düşünen bir görüntüdeydi. Valencia maçının ilk yarısında sakatlanan oyuncunun ciddi bir durumumun olmaması sevindiriciydi.
25- Fernando
Takım için ne kadar önemli olduğunu saha dışında da gösterdi. Yeni transfer Onyekuru ile yakından ilgilenen Fernando, genç isimin adaptasyon sürecinin kısalmasında rol oynadı.
35- Yunus Akgün
Bileklerine çok hakim olan genç isim için kamp iyi geçti denebilir. A takımla ve teknik heyetle yaşadığı kamp dönemi ona tecrübe kazandırsa da A takım için daha yolu var.
47- Abdussamed
Orta sahada görev alması en zor isimlerden. Fernando, Selçuk ve Donk’un yanı sıra yeni bir transferin de istendiği bu bölgede Samed performansı ile kadroda kendine yer bulamaz...
48- Doğan Can
Geçen sezonu kiralık geçiren Doğan orta sahada görev aldığı sürelerde iyi bir performans çizse de G.Saray seviyesinde değil. Bu sezonu da kiralık giderek oynarsa daha iyi yerlere gelebilir.
52- Celil Yüksel
Gençler arasında A takıma en yakın isim. Agresif, fizik olarak güçlü ve çok koşuyor. Orta saha ve kanatta görev alabilen Celil kadroya girebilmek için çok sıkı çalıştı. Bu sezon süre alabilir...
66- İsmail Çipe
Geçen sezonu kiralık geçiren İsmail çok yol kat etmiş. Kampın en iyi isimlerindendi. Üç maçta da oynadı, net kurtarışlara imza attı. G.Saray’ın 2. kaleci için belki de teknik heyetin fikri değişebilir.
88- Muğdat Çelik
Çalışkanlığı ile göze girdi. Ancak kendine takımda yer bulmak istiyorsa sadece çalışması yetmeyebilir. Oyun tarzını da geliştirmek zorunda. Ama kişiliği sayesinde uyum sıkıntısı yaşamadı.
89- Feghouli
Teknik heyetin belki de en çok şey beklediği isimlerin başında geliyor. Zaman zaman etkili olsa da sanki aklı başka yerde. Mücadeleden uzak, hırsı olmayan bir görüntü çizdi.
99- Boran Güngör
Kaliteli bir kaleci olma aday adayı. Çalışkan, azimli bir genç. İsmail Çipe’yi örnek alıp oynayabileceği bir takıma kiralık gitmesi onu bir ileri seviyeye taşıyabilir.

Haberin Devamı