Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Boğaz'da Kite Şov

Boğaz'da Kite Şov

Dünya'nın en iyi kiteboard sporcuları, Türkiye'nin en büyük Global Kite Organizasyon'unda buluştu. İlk kez İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilen "Cross Bosphorus Race" nefesleri kesti

Boğaz'da Kite Şov

Oli Spor Kulübü ve Playmaker Sports Entertainment tarafından organize edilen, Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde ve Beşiktaş Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük ulusal ve global kiteboard organizasyonu 'İstanbul Kite Festival' başladı.

Kilyos'ta başlayan ve Ortaköy'de son bulan Cross Bosphorus Race'ta erkeklerde birinci Axel Mazella, ikinci Nico Parlier, üçüncü ise Theo Lhostls oldu. Kadınlarda ise Daniela Moroz birinci olurken, Elena Kalinina ikinci, Alexia Fancell ise üçüncü sırayı elde etti.

Bu yıl ilk kez Avrupa Kiteboard Şampiyonası, Maximum Kiteboard Turkish Open ve İstanbul Boğazı yarışlarının bir arada gerçekleştiği 'İstanbul Kite Festival'in İstanbul Boğazı etabı nefes kesen anlara sahne oldu. Kilyos Tırmata Beach'ten başlayan ve Ortaköy'de son bulan 40 kilometrelik tarihi parkur Cross Bosphorus Race'ta erkeklerde birinci Axel Mazella, ikinci Nico Parlier, üçüncü ise Theo Lhostls oldu. Kadınlarda ise Daniela Moroz birinci olurken, Elena Kalinina ikinci, Alexia Fancell ise üçüncü sırayı elde etti. Yarış bitiminde Beşiktaş Belediyesi destekleri ile Ortaköy Meydanı'nda gerçekleşen ödül töreninde Beşiktaş Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu yetkilileri, şampiyonların ödüllerini takdim etti.

Haberin Devamı

Türk Milli Takım seçmelerine de ev sahipliği yapacak olan dev organizasyon, "2020 Tokyo Olimpiyatları' kapsamında Olimpik Sınıf olarak kabul edilen Formula Kite disiplininde gerçekleştirilecek.

Final yarışları sonunda kitefoil, slalom ve freestyle disiplinlerinde kadın ve erkek kategorilerinde Avrupa ve Türkiye dereceleri alan sporcular ödüllendirilecek.

KİLYOS'TA SPOR , MODA VE MÜZİKLE DOPDOLU BİR HAFTA

Festivalde yarışların yanı sıra kumsalda kurulacak konser sahnesinde, GoyGoy Rock Band ve Deeperise feat. JABBAR canlı performansları, DJ performanslar ve gün batımı partileri gerçekleşecek. Ala Skateboards'un festival boyunca Tırmata Beach'te konumlayacağı skate bölgesinde ise, Türkiye'nin en iyi kaykaycıları görsel showlara imza atacak.