Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Bir Galatasaray değiller!

Bir Galatasaray değiller!

Son olarak önceki gece Manchester United’ı Süper Kupa’da 2-1’le devirip mutlu sona ulaşan Real Madrid, son 17 yılda çıktığı Avrupa kupası finallerinde sadece Galatasaray’a kaybetti.

Bir Galatasaray değiller!

UEFA Süper Kupa Finali’nde Manchester United’ı 2-1 yenerek mutlu sona ulaşan Real Madrid, başarılarla dolu tarihine bir zafer daha eklerken, finallerdeki kaybetmeme serisini de sürdürmüş oldu. İspanyol devinin, son 17 yılda kaybettiği tek Avrupa kupası finali Galatasaray’a karşı.

Sarı-Kırmızılı ekip, 2000 yılında UEFA Kupası zaferinin ardından karşılaştığı Real Madrid’i, normal süresi 1-1 sona eren maçın uzatma anlarında Jardel’in attığı altın golle yıkıp kupaya uzanmıştı. Madrid, o maçtan sonra 4 Şampiyonlar Ligi, 4 de Süper Kupa finali oynadı ve bunların tamamını kazanmayı başardı.

Cim Bom’un başında Lucescu vardı

Bu arada 25 Ağustos 2000’de Monaco’daki Stade Louis’de oynanan Real Madrid ile Galatasaray arasındaki maçta, Cim Bom’un başında, bugün Türk Milli Takımı’nı çalıştırmaya başlayan Mircea Lucescu vardı. Fatih Terim ise UEFA Kupası’nı kazandıktan sonra İtalya’nın Fiorentina takımının başına geçmişti. Real’in, o finalden sonraki hiçbir resmi final maçını kaybetmemesi, Avrupa medyasının da ilgisini çekiyor ve her kupa zaferinden sonra Galatasaray’ın başarısına yer veriliyor.

Haberin Devamı