Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş SJ evinde kazandı

Beşiktaş SJ evinde kazandı

Beşiktaş Sompo Japan, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında, Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 78-65 yendi.

Beşiktaş SJ evinde kazandı

Siyah-beyazlılar ligde 11. galibiyetini alırken konuk ekip Demir İnşaat Büyükçekmece sahadan 10. kez mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya Diebler ve Adams'ın üç sayılık basketleriyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 4. dakikayı 10-8 önde bitirdi. Siyah-beyazlıların üst üste boş hücumlarına Burak Can Yıldızlı ve Merthan Mutlu'nun bulduğu sayılarla karşılık veren Demir İnşaat Büyükçekmece, ilk periyodu 21-17 önde bitirdi.

Demir İnşaat Büyükçekmece, ikinci çeyrekte Burak Can Yıldızlı ve Stojanovski'nin dış atışlardan bulduğu sayılarla siyah-beyazlılar karşısında 16. dakikayı 34-30 önde kapattı. Tempoyu artıran Beşiktaş Sompo Japan, Palacios ve Adams'ın üst üste attığı basketlerle soyunma odasına 45-40 üstün gitti.

Üçüncü periyodun 24. dakikası 47-46 Beşiktaş Sompo Japan'ın üstünlüğüyle geçildi. Bu çeyrekte her iki ekip de hücumda etkisiz kalırken siyah-beyazlılar, onar sayının üretildiği üçüncü çeyreği, Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında 55-50 önde bitirdi.

Strawberry ile üst üste basketler bulan Beşiktaş Sompo Japan 36. dakikada farkı 10 sayıya (67-57) kadar çıkardı. Walker ve Stojanovski ile isabetli dış atışlardan sayı üreten Demir İnşaat Büyükçekmece, son üç dakikaya girildiğinde farkı 4'e indirdi: 69-65. Diebler ve Kenan Sipahi ile yeniden tempo yakalayan siyah-beyazlılar, karşılaşmayı 78-65 kazandı.

Haberin Devamı

Demir İnşaat Büyükçekmece'de Deniz Kılıçlı, maçın son saniyelerinde sakatlanarak mücadeleyi tamamlayamadı.