Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş, Münih'e diş geçiremedi! Mağlubiyetle veda etti...

Beşiktaş, Münih'e diş geçiremedi! Mağlubiyetle veda etti...

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Bayern Münih'e 5-0 mağlup olan temsilcimiz Beşiktaş, Bavyera ekibine, Vodafone Park'ta da 3-1 yenilerek Avrupa'ya veda etti.

Beşiktaş, Münih'e diş geçiremedi! Mağlubiyetle veda etti...

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Beşiktaş ile Bayern Münih Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Almanya'da oynanan ilk maçta rakibine 5-0 mağlup olan Kartal, ikinci maçta da 3-1 yenildi ve Şampiyonlar Ligi'nde veda etti.

Bavyera ekibine galibiyeti getiren golleri; 18'de Thiago Alcantara, 46'da kendi kalesine Gökhan Gönül ve 84'te Wagner kaydetti.

Temsilcimizin tek golü ise 59. dakikada Vagner Love'dan geldi.

Maçtan dakikalar:

10. dakikada Bayern Münih'in kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Alaba'nın şutunda Tolga Zengin meşin yuvarlağı direk dibinden çıkardı.

18. dakikada Bayern Münih'in golü geldi. Vidal'in pasıyla sağ tarafta topla buluşan Müller'in ortasında Alcantara meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

30. dakikada sol kanatta topla buluşan Quaresma'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutta meşin yuvarlak farklı şekilde dışarı çıktı.

33. dakikada Lens'in uzaktan şutunda top kaleci Ulreich'te kaldı.

37. dakikada Love'ın ceza sahası sol çaprazında düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Quaresma'nın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı Bayern Münih'in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

46. dakikada sağ kanattan Müller’in yaptığı ortada kale önünde Tolga müdahale etti. Tolga’nın dokunuşuyla Gökhan Gönül’e çarpan meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-2
56. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Ribery’nin içeri çevirdiği topa Caner’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak Rodriguez'in önünde kaldı. Kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Rodriguez'in vuruşunda meşin yuvarlak Tolga'da kaldı.
59. dakikada Gökhan Gönül’ün pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Love’ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2
61. dakikada sol taraftan Oğuzhan’ın pasında ön direkte topla buluşan Mustafa’nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.
84. dakikada sol kanattan Alaba’nın ceza sahasına ortasında top Necip’e çarparak yükseklik kazandı. Yükselen meşin yuvarlağı arka direkte boş pozisyonda Wagner göğsüyle ağlara gönderdi. 1-3
87. dakikada Caner’in ceza sahası dışı sol çaprazdan ortaladığı topa kale önünde Talisca’nın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ulreich’te kaldı.

Haberin Devamı

Maçtan notlar:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile yaptığı rövanş maçında önemli oyuncularını dinlendirmeyi tercih etti.
Almanya'daki maçta rakibine 5-0 mağlup olan ve tur için fazla umudu bulunmayan siyah-beyazlı ekipte, Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Atiba Hutchinson ve Anderson Talisca, rövanş mücadelesinde yedek soyundu.
Teknik direktör Güneş, Vodafone Park'taki karşılaşmada, bu sezon fazla şans vermediği Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek ve Necip Uysal'ı ilk 11'de sahaya sürdü.
Fabricio'nun yedek soyunduğu karşılaşmada kalede Tolga Zengin, görev aldı. Grup mücadelesinde Leipzig ile Almanya'da oynanan maçta ilk 11'de şans bulan deneyimli kaleci, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ikinci kez oynadı.
Tolga gibi Leipzig maçında ilk 11'de sahaya çıkan Mustafa Pektemek ve Necip Uysal da Bayern Münih karşısında bir kez daha aynı şansı yakaladı.
Şenol Güneş, ilk maça göre 6 farklı oyuncuyu 11'de sahaya sürdü.
Bu arada karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi.
Stoper Necip ve Medel
Sakatlıkları nedeniyle Pepe ve Dusko Tosic gibi iki önemli savunma oyuncusundan yoksun Bayern Münih karşısına çıkan Beşiktaş'ta Necip Uysal ile Gary Medel, savunmanın göbeğinde görev aldı.
Savunmanın sağında Gökhan Gönül, sol bekte ise Caner Erkin şans buldu.
Bayern Münih ile Almanya'da oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören Domagoj Vida da cezası nedeniyle kadroda yer alamadı.
Siyah-beyazlı ekipte Vagner Love ile Mustafa Pektemek ise forvet hattında görev yaptı.
Quaresma ilk 11'de
Siyah-beyazlı ekipte cezası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'deki Trabzonspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında forma giyemeyen Ricardo Quaresma Bayern Münih maçında ilk 11'de oynadı.
Ligde 5 maçlık cezasından dolayı Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe karşılaşmalarında da forma giyemeyecek Portekizli oyuncu, forma hasretini Bayern Münih karşısında giderdi.
Taraftarlar, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan maçta kırmızı kart gören ve rakip oyuncuya yaptığı hareketten dolayı 5 maç ceza alan Quaresma'ya maç öncesi tezahüratlarla destek verdi.
Yerli ağırlıklı kadro
Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, rövanş mücadelesine yedek ağırlıklı bir kadro sürdü.
Yabancı oyunculardan Medel, Jeremain Lens, Quaresma ve Vagner Love oynarken, Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan ve Mustafa Pektemek olmak üzere 7 Türk isim ilk 11'de görev aldı.
Bayern Münih'te 3 değişiklik
İstanbul'a avantajlı bir skorla gelen Bayern Münih'in teknik direktörü Jupp Heynckes, ilk maça göre rövanş mücadelesine üç değişiklikle çıktı.
Alman ekibinde ilk maçta ilk 11'de görev alan Kingsley Coman'ın yanı sıra sonradan oyuna giren Arjen Robben ve Corentin Tolisso İstanbul'a getirilmedi. Münih'teki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan James Rodrigues ve Joshua Kimmich ise Vodafone Park'taki karşılaşmada yedek soyundu.
Coman, Rodrigues ve Kimmich'in yerine ilk 11'de Thiago Alcantara, Franck Ribery ve Rafinha oynadı.
Taraftar, tribünleri doldurdu
Beşiktaş'ın tur umudunun az olmasına rağmen siyah-beyazlı taraftarlar, tribünleri tamamen doldurdu.
Siyah-beyazlılar, tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.
Bayern Münih taraftarları da kendilerine ayrılan tribünden maçı izledi.

Haberin Devamı