Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş, Liverpool ile anlaştı

Beşiktaş, Liverpool ile anlaştı

Beşiktaş, Alman kaleciyi kiralamak için Liverpool ile her konuda anlaştı.

Beşiktaş, Liverpool ile anlaştı

FABRI’NİN Fulham’a satan Beşiktaş’ın yeni sezonda kalesi Liverpool’lu Loris Karius’a emanet. Fabricio Ramirez’in 6 milyon Euro karşılında İngiltere’ye gitmesinin ardından kaleye takviye yapıp yapmamak için Tolga Zengin’in performansına görmeye karar veren Beşiktaş’ta yönetim 6 resmi maçlık periyodun ardından transfer için düğmeye bastı. Siyah-beyazlıların özellikle Linz ile oynanan rövanş ve ligdeki kritik Akhisar ile Erzurum karşılaşmalarında kalesine gole kapatamaması bu kararda etkili oldu.

ALISSON ALININCA KALESİNİ KAYBETTİ

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde Real Madrid ile oynanan finalde inanılmaz hataları nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Karius taraftarların da büyük tepkisini çekmişti. Liverpool’un Roma’ya 62.5 milyon Euro ödeyerek Brezilyalı Alisson’ı transfer etmesiyle formasını kaptıran Alman file bekçisi için Beşiktaş hemen devreye girerek kiralama teklifi yaptı.

TRANSFERDE BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA

LIVERPOOL’UN hocası Jürgen Kloop’un da oyuncunun gönderilmesine izin vermesi de birlikte Kartal’ın eli daha da güçlendi. Son yıllarda birçok ünlü futbolcuyu bedelsiz ya da düşük maliyetlerle takıma kazandıran Umut Güner başkanlığındaki transfer komitesi bir önemli transfer daha sonlandırdı.

Haberin Devamı

BUNA göre Beşiktaş 2 yıllık kiralama bedeli olarak Liverpool’a 2 milyon Euro ödeyecek. 25 yaşındaki Alman kaleci ise yıllık 1.4 milyon alacak. Kalması halinde yıllık 2 milyon Euro isteyen Fabri’ye bu parayı ödemekten kurtulan ve satışından da 6 milyon Euro’yu kasasına koyan Beşiktaş hem kâr etti hem de Karius gibi yıldız bir kaleciyi renklerine kattı.

Jürgen Klopp: Çok iyi kaleci

LIVERPOOL Teknik Direktörü Jürgen Klopp Şampiyonlar Ligi finalinde yediği hatalı gollerle büyük tepki çeken Karius’a destek verirken, Alisson transferinin bu konudan bağımsız olarak yapıldığını ifade etti. Klopp şunları söyledi:
“KARIUS’UN yediği gollerin Alisson’u almamızla hiçbir ilgisi yok. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış olsaydık bile Alisson’u alacaktık. İnsanlar finalden sonra Karius’a büyük tepki gösterdi diye gidip Alisson’u almadık. Biz profesyonel insanlarız. İşimiz her pozisyonda en iyi oyunculara sahip olabilmek. Karius sadece 25 yaşında ve gelişimini sürdürüyor. Dünyanın en iyi kalecileri bile hata yapar. Ancak bazen zamanlama her şeydir.’’

Haberin Devamı