Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kayseri'de 'Güneş' tutulması!

Kayseri'de 'Güneş' tutulması!

Süper Lig'in 15. haftasında ligin flaş ekiplerinden Kayserispor evinde Beşiktaş'ı ağırladı.

Kayseri'de 'Güneş' tutulması!

Maçın başında 2 net şansı harcayan Kartal, 31’de Umut’u unuttu! Cenk, kendi kazandırdığı penaltıyı 45+3’te gole çevirirken 48’de ev sahibinde Lopes atıldı... Buna rağmen pozisyon üretmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar son 4 haftada 3. beraberliğini aldı.

BEŞİKTAŞ, Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig performansını kıyaslatacak bir karşılaşmayı daha geride bıraktı. İki kulvarda ortaya konan görüntü arasında siyah ile beyaz kadar ciddi bir fark olmasını açıklamak gerçekten kolay değil...

MAÇI çok erken bitirebilirdi Kartal... Daha 9’da Oğuzhan’ın uzun pasıyla Cenk kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Lung’u aşamadı. 17’de ise Quaresma yaptığı baskıyla topu kazandı, ardından kaleye yuvarlasın diye Oğuzhan’a bıraktı ama Ozzie auta yuvarladı!

BU iki pozisyonu harcayan Beşiktaş, 31’de de golü yedi. Kucher’in içeri çevirdiği topa arka direkte boş kalan Umut dokundu ve Kayserispor öne geçti.

FAKAT bu gol sonrası sakin kalamadı ev sahibi. 45’te Umut’un ceza sahasında Cenk’e yaptığı müdahaleye penaltı çalınmasının ardından da tansiyonları iyice yükseldi. Maça aşırı konsantre olduğu her halinden belli olan Lopes itirazdan ilk sarı kartını gördü. Penaltıyı 45+3’te Cenk gole çevirirken 48’de ise Lopes, defans arkasına sarkmaya hazırlanan Babel’i düşürünce ikinci sarıdan atıldı.

Haberin Devamı

DOLDUR BOŞALT...

SOYUNMA odasına moralli giden, ikinci yarının hemen başında rakibi 10 kişi kalan Beşiktaş buna rağmen sonraki bölümde tanınmaz haldeydi. Ceza sahasına rastgele şişirilen toplar dışında başka bir taktik geliştiremediler. Oysa ki bu takım ne zaman kısa paslarla üçgenler kursa etkili oluyor ama bunu denemekten çekindiler.

GÜNEŞ, 58’de Tolgay’ı çıkarıp Talisca’yı soktu, sonuç alamadı, ardından 80’de Negredo’yu alıp üçlü savunmaya döndü. Dizilişin değişmesiyle baskı artsa da strateji değişmedi. Doldur boşalt sonuç vermedi ve Kartal 2 önemli puandan daha oldu.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 15. haftasında Kayseri?spor'a konuk olan Beşiktaş, ligde bundan önce oynadığı Galatasaray maçının ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'ndaki mücadelede, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta derbiyi 3-0 kazanan takımını bozmadı.

Siyah-beyazlılar sahaya Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Babel ve Cenk Tosun 11'i ile çıktı.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Mitrovic, Fatih Aksoy, Medel, Talisca, Lens, Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ve Negredo bulundu.

Beşiktaşlı futbolcular sahaya "10 Aralık Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz" pankartıyla çıktı.

Kayserispor'da zorunlu değişiklik

Kayserispor, geçen haftaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11'inden iki değişiklikle Beşiktaş karşısında sahada yer aldı.

Ligde 14. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Şamil Çinaz ile bu maçta çıkan olaylar sonucu 1 maç men cezası alan Deniz Türüç, Beşiktaş maçında forma giyemedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Deniz ve Şamil'in yerine Boldrin ile Kucher'i ilk 11'de görevlendirdi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar sahaya Lung, Tiago Lopes, Kucher, Kana Bıyık, Atila Turan, Sapunaru, Badji, Mendes, Boldrin, Güray Vural ve Umut Bulut 11'i ile çıktı.

Taraftarlardan yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmada kendilerine ayrılan bölümleri dolduran taraftarlar, takımları lehine tezahüratta bulundu.

Kayserispor taraftarları maç öncesinde batı kale arkası ve maraton tribünlerinde koreografi yaptı. Taraftarlar, kartonlarla ''Kapalı kale tribünü'' diye adlandırılan batı kale arkasında Kayserispor'un logosunu ve kuruluş tarihini, maraton tribününde ise "Kayserispor" yazısını oluşturdu.