Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'ı bekleyen ceza...

Beşiktaş'ı bekleyen ceza...

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile yaptığı ve meydana gelen olaylar nedeniyle tatil edilen maçla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen kaldığı yerden tekrar oynanması kararını protesto ederek müsabakaya çıkmama kararı alan Beşiktaş, bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Beşiktaş'ı bekleyen ceza...

Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı alan Beşiktaş, statüye göre hükmen mağlup sayılacak, gelecek sezon Ziraat Türkiye Kupası'na katılamayacak ve bu sezon elde etmeye hak kazandığı gelirlerden mahrum kalacak.

Siyah beyazlılar bu kararla gelecek sezon da kupada yer alamayacak.

Türkiye Kupası statüsünde yer alan konuyla ilgili 8. madde şöyle:

(1) Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası’nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.

(2) Kupa organizasyonunda mücadele eden kulüpler, ulaşım, konaklama ve benzeri masraflarını kendileri karşılarlar.

(3) Türkiye Kupası müsabakalarında meydana gelen tüm disiplin ihlallerinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yetkilidir.