Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Beşiktaş'a gözdağı! Fener rahat kazandı

Beşiktaş'a gözdağı! Fener rahat kazandı

Süper Lig'in 22. haftasında evinde Aytemiz Alanyaspor'u 3-0 ile geçen Fenerbahçe 3 puanı hanesine yazdırarak G.Saray'ı yakaladı.

Beşiktaş'a gözdağı! Fener rahat kazandı

KADIKÖY’DE seyirci kapasitesi artmış, zirveye yaklaşmışken iştahı kabaran F.Bahçe, Alanya engelini 3 golle geçti. Aslında ilk yarım saat Alanya’nın oyuna hükmettiği anlardı. 3 net pozisyon buldular ama sakat sakat da olsa Giuliano, içine Alex kaçmış gibi golü atıp takımı rahatlatınca Alanya daha çok risk almak zorunda kaldı.

2-0’A kadar bile hala gol için yüklendiler. Haklarını vermek gerekir. Sarı-lacivertliler adına gözle görülen tablo, Başakşehir galibiyetinin takıma kazandırdığı özgüven. Fizik kondisyon da iyi olunca 3 puan kaçınılmaz oldu…

KAMENI GEÇİT VERMEDİ

F.BAHÇE maça önde baskıyla başlarken daha 5. dakika da kalesinde tehlike gördü. Fernandes kaleci Kameni ile karşı karşıya kaldı vuruşunda Kamerunlu başarılıydı. 20’de gol geldi. Alanya kilidini açmakta zorlanan sarı-lacivertliler de Valbuena’nın ara pası ve Giuliano’nun içeriye kat edip kaleciye şık çalımı golü getirdi: 1-0.

23’TE Alanya yine tehlikeli geldi. Douglas vurdu, Kameni tuttu. 27’de 2-0 oldu. Yine bir kısa top ve çıkışta Aatif sağdan pasını verdi, Fernandao tamamladı. 40’ta da Topal direğe takıldı. Perdeyi açan isim Giuliano, skoru da tayin etti. 59’da Josef yerde kaldığı pozisyonda penaltıyı kullanan Giuliano, ağları sarstı ve maç 3-0 dedi.İlerleyen dakikalarda başka gol çıkmayınca Sarı-Lacivertliler 3 golle 3 puanı hanesine yazdırdı ve puanını 44'e çıkartarak Galatasaray'ı yakaladı ve ikinci sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

Alanyaspor ise 21 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçında takımını iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kocaman, geçen hafta Medipol Başakşehir'i deplasmanda 2-0 yendikleri maçın ilk 11'inde, biri zorunlu olmak üzere iki değişiklik yaptı.

Kocaman, bağırsak enfeksiyonu geçiren Volkan Demirel'in yerine kalede Carlos Kameni'yi oynatırken, yedek oturttuğu Nabil Dirar'ın formasını ise Mathieu Valbuena'ya verdi.

Volkan Demirel son anda kadrodan çıkarıldı

Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle son anda maç kadrosundan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Süper Lig'de son 11 maçta da kaleye geçen Volkan, bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için Aytemiz Alanyaspor karşısında forma giyemedi.

Volkan'ın yerine kaleyi Kamerunlu file bekçisi Kameni korudu. Kameni, Süper Lig'de 11 maç sonra kaleye geçti.

Soldado da kadroda yok

Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Roberto Soldado da kadroda yer almadı.

Soldado'nun ağrıları olduğu için maç kadrosuna dahil edilmediği öğrenildi.

Öte yandan, sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Martin Skrtel, Vincent Janssen ve hazır olmayan İsmail Köybaşı da kadroya alınmadı.

Valbuena ilk 11'e döndü

Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Valbuena, ligde bir maçlık aradan sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

Geçen hafta Medipol Başakşehir karşısında yedekler arasında oturan ve oyuna giremeyen Valbuena, Dirar'ın yerine ilk 11'de sahaya çıktı.

Dirar ilk kez yedek

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Kocaman, Faslı futbolcusu Dirar'ı bir lig maçında ilk kez yedek bıraktı.

Haberin Devamı

Sakat olduğu için Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor maçlarında kadroda yer almayan Dirar, Süper Lig'de 19 karşılaşmada da ilk 11'de forma giymişti.

Kulübe genç oyuncular ağırlıklı

Fenerbahçe'de sakat oyuncuların fazlalığı nedeniyle yedek kulübesinde 5 genç oyuncu yer aldı.

Kulübede genç takım kalecisi Ahmet Oytun Özdoğan, Muhammed Samed Karakoç, Oğuz Kağan Güçtekin, Serhat Kot ve Eljif Elmas da oturdu.

Bu isimlerin dışında sarı-lacivertlilerin kulübesini üçüncü kaleci Erten Ersu ile Alper Potuk, Mehmet Ekici, Dirar, Şener Özbayraklı oluşturdu.

Yedek kulübesinde stoper ve santrfor oyuncusu olmaması ise dikkati çekti.

Taraftarın ilgisi arttı

Fenerbahçeli taraftarların, önceki maçlara göre karşılaşmaya ilgisi büyük oldu.

Medipol Başakşehir'i deplasmanda yenerek şampiyonluk yolunda iddiasını ortaya koyan sarı-lacivertlileri, taraftarı yalnız bırakmadı.

Ülker Stadı'nda takımlarına destek veren yaklaşık 40 bin Fenerbahçeli taraftar, maç öncesi şampiyonluk tezahüratları yaparak futbolculara moral verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Aytemiz Alanyaspor'un 50 kadar taraftarı da kendileri için ayrılan deplasman tribününde takımlarını destekledi.

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Fenerbahçeli taraftarlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Tribünlerdeki taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" şeklinde bağırdı. Tribünlerde "Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğimizi Yanındayız", Kahramanlar Can Verir, Yurdu Yaşatmak İçin" gibi birçok pankart açıldı.

Ayrıca tribünde "Çocuk istismarına, teröre idam." pankartı da yer aldı.

Hikmet Karaman'da iki değişiklik

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, geçen haftaki Atiker Konyaspor maçının ilk 11'inde iki değişikliğe gitti.

Karaman, sarı kart cezalısı Welinton Souza Silva ile sakatlığı bulunan Isaac Sackey'in yerine Barış Başdaş ile Mamadou Fofana'ya şans tanıdı.