Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş 1-2 Sivasspor

Beşiktaş 1-2 Sivasspor

Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş kendi evinde Sivasspor'u ağırladı. Maçın son 23 dakikasını 10 kişi oynayan lider Sivasspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Beşiktaş 1-2 Sivasspor

Beşiktaş ikinci devrenin ilk maçında lider Sivasspor ile karşılaştı. Vodafone Park'taki mücadeleyi lider Demir Grup Sivasspor 2-1 kazandı.

Yiğidolar'ın gollerini 7. dakikada Erdoğan ve 45. dakikada Yatabare kaydetti. Kartal'ın tek golünü ise 33. dakikada Adem Ljajic kaydetti.

VAR'la kırmızı kart

64. dakikada Sivasspor'dan Uğur Çiftçi ve Erdoğan Yeşilyurt'un Gökhan Gönül'e aynı anda müdahale etmesi sonrası Erdoğan sarı kart gördü. VAR incelemesi sonrası Erdoğan'ın sarı kartı iptal edildi ve Uğur doğrudan kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla lider DG Sivasspor puanını 40 yaptı. Beşiktaş ise 30 puanla 7. sırada yer aldı.

İLK 11'LER:

Beşiktaş: Karius, Rebocho, Vida, Roco, Gökhan, N'Koudou, Elneny, Atiba, Caner, Ljajic, Burak

Sivasspor : Samassa, Marcelo, Appindangoye, Caner, Uğur, Fatih, Ziya, Hakan, Erdoğan, Emre, Yatabare

Maçtan dakikalar

7. dakikada Demir Grup Sivasspor öne geçti. Ceza sahası dışı sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Erdoğan Yeşilyurt'un şutunda kaleci Karius'un müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

Haberin Devamı

11. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ljajic'in sert şutunda kaleci Samassa topu kornere çeldi.

33. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Burak Yılmaz'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, kaleci Samassa'dan dönen topu Ljajic kafayla ağlara gönderdi: 1-1

39. dakikada Hutchinson'ın pasıyla topla buluşan Ljajic'in ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak kaleci Samassa'da kaldı.

45. dakikada Demir Grup Sivasspor bir gol daha buldu. Fatih Aksoy'un ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Yatabare, düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Demir Grup Sivasspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

54. dakikada Ljajic'in pasıyla ceza sahasına sağdan giren Caner Erkin'in dar açıdan şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
67. dakikada Demir Grup Sivasspor 10 kişi kaldı. Uğur Çiftçi ve Erdoğan Yeşilyurt'un Gökhan Gönül'e yaptığı faulün ardından hakem Ali Şansalan, Erdoğan Yeşilyurt'a sarı kart verdi. Daha sonra VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Şansalan, Erdoğan'a çıkardığı sarı kartı iptal ederek doğrudan Uğur Çiftçi'ye kırmızı kart gösterdi.
74. dakikada Caner Erkin'in sağdan kullandığı kornerde Hutchinson'ın röveşata vuruşunda kaleci Samassa meşin yuvarlağı kornere çeldi.
89. dakikada Emre Kılınç'ın ceza sahası dışı sol çaprazından kaleye gönderdi sert şutta, kaleci Karius meşin yuvarlağı tokatlayarak uzaklaştırdı.
Karşılaşmayı Demir Grup Sivasspor, 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, Süper Lig'in ikinci yarısının ilk haftasında Demir Grup Sivasspor'u konuk etti. Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları nedeniyle birinci yarının son haftasında görev alamayan Burak Yılmaz ile Enzo Roco, Sivasspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Roco, Ziraat Türkiye Kupası'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan maçta yedek soyunmuştu.

Beşiktaş'ta ayrıca devre arası kampında sakatlanan Adem Ljajic de zorlu karşılaşmada takımını yalnız bırakmadı ve 11'de forma giydi.

Haberin Devamı

Rebocho da ilk 11'de

İlk yarının son karşılaşması olan Gençlerbirliği mücadelesinde yedek soyunan Pedro Rebocho da 18. hafta mücadelesinde ilk 11'de şans buldu. Beşiktaş'ta ayrıca Loris Karius, Atiba Hutchinson, Muhammed Elneny, Georges-Kevin N'Koudou, Domagoj Vida, Gökhan Gönül ve Caner Erkin ilk 11'de oynadı.

Ruiz cezalı, Lens ve Dorukhan sakat

Siyah-beyazlı ekipte sarı kart cezalısı Victor Ruiz, Sivasspor mücadelesinde görev alamadı. Beşiktaş'ta ayrıca sakatlıkları bulunan Dorukhan Toköz ile Jeremain Lens de Sivasspor maçında oynayamadı.

Douglas 91 gün sonra kadroda

Sivasspor karşısında yedek soyunan Douglas Santos, 91 gün sonra kadroya dahil edildi. Siyah-beyazlı formayla son olarak 19 Ekim 2019'daki MKE Ankaragücü maçında forma giyebilen Brezilyalı oyuncu, sakatlığı nedeniyle uzun süre takımından ayrı kalmak zorunda kalmıştı.

Beşiktaş'ta ayrıca Utku Yuvakuran, Umut Nayir, Güven Yalçın, Oğuzhan Özyakup, Tyler Boyd, Necip Uysal, Rıdvan Yılmaz, Kartal Kayra Yılmaz ve Abdoulay Diaby, yedek soyundu.

Haberin Devamı

Lider Sivasspor'da 2 eksik

Ligin ilk yarısını lider tamamlayan Sivasspor, ikinci devrenin ilk haftasına 3 oyuncusundan yoksun çıktı. Sivasspor'da cezalı Mert Hakan Yandaş'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Fernando, Beşiktaş karşısında görev alamadı.

Maça yoğun ilgi

Karşılaşmaya her iki takımın taraftarları büyük ilgi gösterdi. Vodafone Park tribünlerinin büyük bölümü dolarken mücadeleyi 35 bine yakın taraftar izledi. Sivassporlu taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek oldu.

Beşiktaşlı taraftarlar, açtıkları pankartla yangın felaketiyle karşı karşıya kalan Avustralya'ya destek verdi. Maçın hakemleri ve iki takım oyuncuları sahaya "Futbola şiddetle değil gönülden bağlanın" yazılı pankartla çıktı.