Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Başarılı kadın atlet, erkek çıktı

Başarılı kadın atlet, erkek çıktı

İngiltere'de bir atlet, gerçek cinsiyetini ortaya çıkaran Atletizim kurulu başkanını bıçakla öldürmeye çalıştı. İsmi

Başarılı kadın atlet, erkek çıktı

Lauren Jeska olduğu öğrenilen kadının, erkek olarak doğduğu ve birçok yarışa katılmasının ardından cinsiyet değiştirme ameliyatı ile kadın olduğu öğrenildi. Eline geçirdiği 2 bıçakla Ralph Knibbs'i ve 2 yardımcısını yaralayan atlet, çıkarıldığı Birmingham mahkemesince suçlu bulundu.

Alexandre Stadı'nda gerçekleşen saldırıdan sonra, 41 yaşındaki sporcunun kardeşi ablasının ruhsal sorunlar yaşadığını öne sürdü. Sorunlu bir aileden geldiğini belirten Nick, Lauren'le birlikte 2 kardeşlerinin daha olduğunu ancak ikisininde trajik biçimde öldüğünü söyledi.

Lauren'in cinsiyet değiştirme ameliyatını bir nevi abisinin ölümü olarak gördüğünü itiraf eden Nick, ailenin başına gelen talihsizliklerden sonra herkesin yıkıldığını sözlerine ekledi.

Farklı isimlerle sayısız madalya kazandı

1997'den beri sayısız atletizm başarısı olan Jeska, o sırada erkekti ve Michael Jameson ismi ile bir çok madalya kazanmıştı.

3 yıllık hormon terapisinin ardından 2000'de cinsiyet değiştirme ameliyatı olan ve yeni hayatına Lauren ismiyle başlayan Jeska, bu gerçeği ortaya çıkaran Ralph Knibbs'i öldürmeye teşebbüs ile suçlandı.

Haberin Devamı

"Madalyalar geri alınsın"

Knibbs, ayrıca İngiliz atletin ameliyatından önce kazandığı madalyaları iade etmesi gerektiğini savunuyordu.

Birçok kişi, diğer sporculara karşı avantaj sağladığı düşüncesiyle Jeska'nın madalyalarının elinden alınması ve yarışlardan men edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Davası kasımda başlayacak olan sporcunun tutuklandığı öğrenildi.

(Fanatik)