Gazete Vatan Logo
Futbol Barça'dan bir garip transfer

Barça'dan bir garip transfer

Neymar’dan kasasına 222 milyon Euro’yu koyan Barcelona, yerine istediği Coutinho ve Dembele’nin kulüplerini ikna edemedi. Zor durumda kalan Katalan ekibi, Çin’de oynayan 30 yaşındaki Paulinho’ya ise 40 milyon Euro ödeyip, herkesi şaşırttı.

Barça'dan bir garip transfer

PSG’ye sattığı Neymar’dan 222 milyon Euro kazanan Barcelona, ilginç bir transfere imza attı. Neymar’ın ayrılmasıyla birlikte takıma yeniden bir yıldız kazandırmak isteyen Katalan devi, 40 milyon Euro karşılığında Paulinho’yu transfer etti.

İki sezon önce İngiliz ekibi Tottenham’dan Çin Lig’inin yolunu tutan Paulinho’nun Barça’ya katılması, bütün futbolseverlerin kafasında soru işaretleri de bıraktı. Barcelona’nın, Dortmund’da forma giyen Ousmane Dembele ve Liverpool’un yıldız orta sahası Philippe Coutinho transferi olumlu sonuçlanmayınca, zorunlu olarak 29 yaşındaki Paulinho’yu kadrosuna kattığı belirtildi.

Taraftardan tepki

İspanyol ekibinin, Çin ekibi Guangzhou Evergrande Taobao’dan transfer ettiği Paulinho için Barcelona taraftarı da sosyal medya üzerinden tepkisini gösterdi. Barça taraftarı, Coutinho’nun gelmesini beklerken diğer Brezilyalı Paulinho’nun gelmesiyle bir yandan endişeye kapıldı. Aynı zamanda transfer çalışmalarını sürdüren Katalan temsilcisinin, Chelsea’nin başarılı kanat oyuncusu Eden Hazard için 120 milyon Euro teklif ettiği öne sürüldü.

Haberin Devamı