Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Bakan Kasapoğlu, Şırnaklı öğrencilerle buluştu

Bakan Kasapoğlu, Şırnaklı öğrencilerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şırnak ziyareti sırasında davet ettiği ortaokul öğrencilerini Ankara’da ağırladı.

Bakan Kasapoğlu, Şırnaklı öğrencilerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, mart ayında Şırnak'a yaptığı ziyaret sırasında davet ettiği ortaokul öğrencileriyle Ankara'da bir araya geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Kasapoğlu, Cizre Ahmedi Hani Ortaokulu, Şırnak İmam Hatip Ortaokulu ve Menderes Ortaokulu'ndan gelen 30 öğrenciyi bakanlık merkez binada ağırladı. Şırnaklı öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kasapoğlu'nun, öğrencilere tavsiyelerde bulunduğu ifade edildi.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerinize ve ailelerinize saygılı olun. Birbirinizi ve kardeşlerinizi çok sevin. Çok okuyun, çalışın, spor yapın. Örnek insanlar olun. Size hediye ettiğimiz kitaplar bittiğinde beni arayın, yenilerini göndereyim. Aranızdan geleceğin doktorları, öğretmenleri, mühendisleri, belki de bakanları çıkacak. Sizlere güveniyorum. Bizler sizler için varız. Ankara’da gezdiğinizi yerleri, yaşadıklarınızı ailelerinizle, kardeşlerinizle paylaşın."

Haberin Devamı

Bakandan sorgulama

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Şırnak'ı ziyaretinde öğrencilere okullarındaki gördüğü eksikliklerin giderilip, giderilmediğini sordu. Öğrenciler, okulun bahçe düzenlemesinin yapıldığını ve pencerelerdeki tel örgülerin kaldırıldığını ifade ederek, desteklerinden dolayı Kasapoğlu’na teşekkür etti. Ankara’ya gelirken ilk kez uçağa binen öğrenciler, yaşadıkları heyecanı da Bakan Kasapoğlu ile paylaştı. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ziyarette, öğrencileri İstanbul ve Çanakkale’ye götürme sözü de verdi.

Bakanın hediyesi Nuh'un Gemisi maketi

Öğrenciler, Bakan Kasapoğlu’na Cizre Gençlik Merkezi Üyeleri tarafından yapılan Nuh’un Gemisi maketini takdim etti. Kasapoğlu da öğrencilere içinde satranç takımı ve kitapların bulunduğu birer çanta hediye etti.

Öğrencilerden başkent gezisi

Şırnak’tan gelen öğrenciler Ankara’da bulundukları süre içerisinde başkentin belirli mekanlarını gezme şansı da buldu. Öğrenciler Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Birinci Meclis, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camisi, Hamamönü ve Feza Gürsey Bilim Merkezi’ni gezdi.

Haberin Devamı