Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Avrupa zora girdi

Avrupa zora girdi

Beşiktaş zaferi ile kara bulutları dağıtan Trabzon, Avrupa’da Basel karşısına çıktı. İsviçre ekibi ile 2-2 berabere kalan Fırtına için işler zora girdi. İkinci maçlar sonunda 1 puanda kalan Bordo-Mavililer, kalan maçlarını kazanmak zorunda.

Avrupa zora girdi

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda AEK’ya 2-0 kaybetmesinin ardından Fenerbahçe ve Gençlerbirliği ile berabere kalan, Getafe ve Sivas’a kaybeden Trabzonspor’da kötü gidişat 4-1’lik Beşiktaş zaferi ile sona ermişti.

Basel karşısına oldukça moralli çıkan ve Getafe yenilgisini telafi etmek adına mutlak galibiyet parolası ile oynayan Karadeniz ekibi, 1-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi. Bordo-Mavililer, Abdulkadir Parmak ve Jose Sosa’nın golleri ile 2-1 öne geçti. Ancak Fırtına taraftarı önünde skoru koruyamadı. Noah Okafor 80. dakikada attığı golle maçın skorunu belirledi: 2-2.

Kredisi kalmadı

Bu sonucun ardından Trabzonspor için işler zora girdi. İlk maçında Getafe’ye kaybeden Fırtına, dün de İsviçre temsilcisi ile sahasında berabere kalınca ikinci karşılaşmalar sonunda sadece 1 puan topladı. Krasnodar’ı 2-1 yenen Getafe 6 puanla liderliğe yükselirken, Basel de 4 puanla ikinci sırada yer aldı. Artık kaybetme kredisi kalmayan temsilcimiz, kalan maçlarında galip gelmek zorunda.