Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Avrupa Kulüpler Şampiyonası başlıyor

Avrupa Kulüpler Şampiyonası başlıyor

AVRUPA Judo Birliği takviminde yer alan ve geçtiğimiz yıl hain bir terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren Rusya’nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyevic Karlov anısına düzenlenen Avrupa Kulüpler Şampiyonası Golden Lig müsabakaları bugün Ankara’da yapılacak.

Avrupa Kulüpler Şampiyonası başlıyor

Kadın ve erkeklerde Avrupa’nın en elit 8’er judo kulüplerinin katılacağı Golden Lig’de ülkemizi kadınlarda G.Saray, erkeklerde ise İstanbul BBSK temsil edecek. Organizasyon, Ankara Spor Salonu’nda 10.00’da başlayacak ve aynı gün sona erecek.

JUDO Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, sporun ilkeler arasında barışı-dostluğu pekiştiren en önemli araç olduğuna işarete ederek, Rusya Devlet Başkanı Putin’i de davet ettiklerini, kendisinin ise teşekkürlerini ilettiğini söyledi. Huysuz, büyükelçi Karlov’un eşi Marina Karlova’nın da organizasyona katılacağını ve kendisine plaket verileceğini sözlerine ekledi.

Anıtına çelenk konulacak

ANKARA’DA Andrey Karlov Gennadyevich anısına düzenlenecek olan Avrupa Kulüpler Judo Şampiyonası (kadın-erkek) öncesi, Rusya’nın Ankara Büyükelçilik Rezidansı’nda bu sabah 10.00’da bir tören gerçekleştirilecek. Merhum Karlov’un büstüne çelenk koyma töreninde, Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizer, Avrupa Judo Birliği Başkanı Sergey Soloveychik, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ile müsabakalara katılan Türk ekiplerinin kulüp yetkilileri de hazır bulunacak.

Haberin Devamı