Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Avrupa'da Türk derbisini Fenerbahçe kazandı

Avrupa'da Türk derbisini Fenerbahçe kazandı

EuroLeague’in 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Doğuş evinde Anadolu Efes'i 81-70 mağlup etti.

Avrupa'da Türk derbisini Fenerbahçe kazandı

F.BAHÇE Doğuş, Euroleague’de bu sezon evinde oynadığı ilk maçta, ligde mağlup olduğu Anadolu Efes’i ağırladı. İki yarısında birbirinden farklı bir mücadele ortaya koyan Kanarya, ikinci yarıda sergilediği oyunla galibiyete uzandı.
MÜCADELEYE boyalı alanda Vesely ile etkili başlayan sarı-lacivertliler savunmadaysa yeterli sertliği sahaya yansıtamadı. Rakibine hücum ribaundlarıyla ekstra sayı şansı veren ev sahibi Dunston ve Stimac’tan gelen sayılara engel olamadı. Simon’un 3’lüğüyle skorunu belirlediği ilk çeyrek 20-15 Efes üstünlüğüyle tamamlandı.
SIMON, EFES’E YETMEDİ
İKİNCİ çeyreğe dışarıdan isabetlerle etkili başlayan Kanarya’ya, Motum ve Stimac’la yanıt veren lacivert-beyazlılar öne geçse de F.Bahçe uzunlarıyla skora denge getirdi. 34-34 sona eren ilk yarı sonrası 3. çeyrekte adeta sarı-lacivert fırtına esti. Savunmada sertliği arttıran Kanarya hücumda Sloukas’ın art arda sayılarıyla 6:50 kala skoru 45-38 yaptı. Vesely-Melli ikilisinin boyalı alandaki hakimiyeti, hızlı hücumlarla gelen sayılar derken oyunun kontrolünü ele alan ev sahibi farkı çift hanelere çıkardı.
SIMON’UN müthiş gayretiyle farkı eritme çabası Nunnally’nin isabetleriyle yetersiz kalırken F.Bahçe Doğuş’un 28 sayı bulduğu 3. çeyrek sonrası son 10 dakikaya 62-52’lik skorla gidildi. Müthiş bir mücadeleye sahne olan son çeyrekte Dunston, Stimac ve özellikle Simon’un gayreti mağlubiyete engel olamadı. Sarı-lacivertliler ligde 89 sayı yiyerek mağlup olduğu rakibine bu kez savunmada çok daha sert bir duvar ördü ve sahadan 81-70 galip ayrılan taraf oldu.

Haberin Devamı