Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan pes etmedi!

Aslan pes etmedi!

TBL play-off çeyrek finalinde Galatasaray Odeabank, sahasında Anadolu Efes'i 73-63 mağlup etti ve seride durumu 1-1'e getirdi.

Aslan pes etmedi!

NEREDEYSE haziran ayına geldik ama basketbolda sezon tüm hızıyla devam ediyor. Spor Toto Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonun bitiminin hemen ardından başlayan çeyrek final play-off eşleşmelerinde ikinci maçlar dün başladı.

EN dikkat çekici eşleşme olarak görülen G.Saray Odeabank-Anadolu Efes mücadelesinde ilk ayağı lacivert-beyazlılar 95-85 kazanarak seride 1-0 öne geçmeyi başarmıştı. Efes dün deplasmanda yine kazanıp bu işi bitirmek istiyordu ama durumun ciddiyetinin son derece farkında olan bir G.Saray Odeabank buldular karşılarında.

BU maçı kaybetse her şey bitecekti sarı-kırmızılılar için. Bunu göz önünde bulundurarak ve taraftarının da desteğini arkasına alarak karşılaşmaya başladı sarı-kırmızılı takım.

MICOV TAŞIDI

Çeyrek sonunda da 19-18’lik G.Saray üstünlüğü vardı. Maçta fark pek açılmadı ve dengede giden oyunda ilk yarının sonunda sarı-kırmızılılar, Anadolu Efes karşısında 38-33 öndeydi. İkinci yarının ilk bölümü oyunun en kısır anlarına sahne oldu ve bu 10 dakikada G.Saray 13, Efes ise 11 sayı üretebildi.

Haberin Devamı

MAÇIN sonunda ise Micov’un önderliğinde sarı-kırmızılar açıldı. Sırp oyuncu 18 sayı üretirken ona Tibor Pleiss 12 sayı, 10 ribauntla eşlik etti ve G.Saray Odeabank sahadan 73-63 galip ayrılarak seride durumu 1-1 yaptı.