Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'ın 'gençlik' iksiri kupada işe yaradı: 1-2

Aslan'ın 'gençlik' iksiri kupada işe yaradı: 1-2

Son olarak Süper Lig'de Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan Galatasaray, ağırlıkla genç oyuncuların forma giydiği Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında Keçiörengücü'nü Atalay ve Linnes'in golleriyle 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekibin tek golü Ziya'dan geldi.

Aslan'ın 'gençlik' iksiri kupada işe yaradı: 1-2

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında Keçiörengücü'ne konuk oldu. Karşılaşmayı Atalay ve Linnes'in golleriyle 2-1 kazanan sarı-kırmızılılar, rövanş için avantajlı bir skor elde etmiş oldu. Ev sahibi takımın tek golü ise Ziya'dan geldi.

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 18, 19 ya da 20 Aralık'ta İstanbul'da oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Galatasaray atağından ceza sahasındakı karambolde Linnes, Celil, Yunus ve Rodrigues'in arka arkaya çektiği şutlar Keçiörengücü savunmasından döndü.

17. dakikada Keçiörengücü'nün sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında Ziya'nın kafa vuruşunda İsmail gole izin vermedi.

22. dakikada Alperen'in uzak mesafeden şuttunda kaleci İsmail topu iki hamlede kontrol etti.

25. dakikada Keçiörengücü gücü atağında Alperen, kaleci İsmail ile karşı karşıya kaldı. Alperen'in vuruşunda İsmail bir kez daha gole izin vermedi.

33. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan genç futbolcu Atalay'ın yerden vuruşunda top filelere gitti: 0-1

Haberin Devamı

45+1'de hızlı gelişen Galatasaray atağından sağ kanattan ceza sahasına giren Muğdat topu yerden penaltı noktasına gönderdi. Celil'in vuruşunda Keçiörengücü'nde Batuhan topa çizgi üstünde müdahele ederek mutlak gole engel oldu.

50. dakikada Galatasaray Linnes ile ikinci golünü buldu. Gelişen atakta Celil Yüksel topu Linnes'e aktardı. Bu futbolcu ceza yayı üzerinden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2.
51. dakikada Keçiörengücü'nün Abdurrahman Kuyucu ile kullandığı köşe atışında ön direkte Ziya Şakar kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2.
Müsabakayı Galatasaray 2-1 kazandı.
Bu arada, karşılaşmanın 88. dakikasında bir taraftar sahaya girdi. Sarı-kırmızılı atkı sallayan taraftar güvenlik güçleri tarafından saha dışına alındı.

ÖNEMLİ NOTLAR
Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında TFF 2. Lig temsilcisi Keçiörengücü'ne konuk olan Galatasaray, genç futbolcuların da yer aldığı yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele etti.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Keçiörengücü karşısında, ligde daha az süre alan ve genç oyunculardan kurulu bir kadroyu sahaya sürdü.
Sarı-kırmızılı takım, kupa maçında, Beşiktaş ile yapılan derbinin ilk 11'ine göre 9 değişiklikle sahaya çıktı.
Savunma oyuncuları Maicon Roque ve Ahmet Çalık, hem derbi hem de kupada ilk 11'de görev yapan futbolcular oldu.
Terim, cezasını tamamlayan Garry Rodrigues'i de ilk 11'de görevlendirdi. Rodrigues, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yapılan Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylar nedeniyle 3 maç ceza almıştı.
Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turdan dahil olan Galatasaray'ın ilk 11'ini İsmail Çipe, Gökay Güney, Maicon, Ahmet Çalık, Martin Linnes, Celil Yüksel, Atalay Babacan, Ömer Bayram, Yunus Akgün, Rodrigues ve Muğdat Çelik oluşturdu.
Sarı-kırmızılı ekipte Batuhan Ahmet Şen, Mariano Filho, Selçuk İnan, Henry Onyekuru, Recep Gül, Mustafa Kapı, Abdussamed Karnuçu, Ali Yavuz Kol, Yuto Nagatomo ve Sefa Özdemir yedek soyundu.
Cezalı futbolcular Badou Ndiaye, Serdar Aziz ve Ryan Donk ile sakatlığı bulunan Younes Belhanda, Emre Akbaba ve Sinan Gümüş'ün yanı sıra Fernando Muslera, Ozan Kabak, Fernando Reges, Sofiane Feghouli ve Eren Derdiyok Ankara'ya getirilmedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle takımının başında yer alamadı. Terim, stadın hemen yanında sahayı gören Keçiörengücü idari binasından maçı takip etti.
Müsabakada, sarı-kırmızılı takımın başında yardımcı antrenörler Ümit Davala ve Levent Şahin bulundu.
Keçiörengücü 13 maçtır yenilmiyor
Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı ağırlayan Keçiörengücü, 15 haftası geride kalan TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 4. sırada yer alıyor.
Başkent temsilcisi, son 13 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Ligde son 5 maçını kazanan Keçiörengücü, kupada 4. turda Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u eleyerek 5. tura yükselmişti.
Zemin sentetik çim
Karşılaşma, zemini sentetik çim olan Aktepe Stadı'nda yapıldı.
Taraftarlar müsabakaya ilgi gösterirken, yaklaşık 5 bin kişi kapasiteli stadın tribünleri büyük oranda doldu.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Haberin Devamı

KEÇİÖRENGÜCÜ: Yaşar, Batuhan, Osman, Erdi, Ziya, Burak, Yücel, Alperen, Hakkı, Uğurcan, Abdurrahman

Haberin Devamı

GALATASARAY: İsmail Çipe, Ahmet, Maicon, Gökay, Linnes, Ömer Bayram, Atalay Babacan, Celil Yüksel, Yunus Akgün, Garry Rodrigues, Muğdat Çelik.