Gazete Vatan Logo
İngiltere Arsenal’den UEFA’ya Azerbaycan tepkisi

Arsenal’den UEFA’ya Azerbaycan tepkisi

Arsenal Kulübü UEFA’ya bir yazı göndererek, Avrupa Ligi final maçının Bakü’de oynanacak olmasını eleştirdi, bir dizi uyarılarda ve taleplerde bulundu.

Arsenal’den UEFA’ya Azerbaycan tepkisi

Arsenal ile Chelsea arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi finali öncesinde Arsenal kulübünden maçın oynanacağı yerle ilgili bir resmi şikayet geldi. Londra ekibi UEFA’ya bir yazı göndererek, final maçının Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak olmasını eleştirdi.

Bakü’deki finale ‘kabul edilemez’ dediler

Azerbaycan’ın uzak bir lokasyon olduğunu, ulaşımla ilgili sıkıntılar bulunduğunu dile getiren İngiliz ekibinin mektubunda, taraftarlarından bu maça bilet bulmayla ilgili bir çok şikayet aldıkları bilgilendirmesi ve bir çok taraftarının bu yüzden karşılaşmaya gidemeyeceği serzenişi ile birlikte durum ‘Kabul edilemez’ olarak nitelendirildi.

‘Bir daha yaşanmazsa mutlu oluruz’

Avrupa Ligi final maçının oynanacağı yerin kulüplere danışılarak verilmesi gerektiği savunulan UEFA’ya gönderilen bildirimde “Final yerlerini belirlerken bundan böyle taraftarların lojistik ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmasını tavsiye ediyoruz. Bu tip durumların ilerde tekrar yaşanmaması adına gelecekte diyalog kurmaktan mutlu olacağız” denildi.

Haberin Devamı

Mkhitaryan’a ekstra güvenlik talebi

Arsenal takımının Ermeni futbolcusu Henrikh Mkhitaryan ile ilgili ortaya çıkan küçük çaplı kriz de, İngiliz ekibinin taleplerine yansıdı. Azerbaycan devleti futbolcunun ülkeye gelmesi ve vize verilmesi konusunda güvence verse de, Arsenal Kulübü’nün UEFA’dan 30 yaşındaki oyuncu için ekstra güvenlik talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Karabağ krizi nedeniyle Azerbaycan ve Ermenistan arasında halihazırda diplomatik ilişki bulunmuyor. (Milliyet)