Gazete Vatan Logo
Almanya Almanya U-19 Ligi finali, Süper Lig'i geçti: Dortmund maçında 33 bin taraftar

Almanya U-19 Ligi finali, Süper Lig'i geçti: Dortmund maçında 33 bin taraftar

Türkiye'de Süper Lig'in seyirci ortalaması 9 binin biraz üzerinde... Almanya'da ise Borussia Dortmund'un Bayern Münih'i penaltılarla yendiği U-19 finalini 33 bin 450 kişi izledi.

Almanya U-19 Ligi finali, Süper Lig'i geçti: Dortmund maçında 33 bin taraftar

Türkiye ve Almanya liglerinde seyirci ortalamaları arasındaki fark çok haber konusu oldu. Almanya'da Bundesliga bu sezon ortalama 41 bin 500 seyirci çekti. 2.Lig'in ortalaması bile (21 bin 717), Süper Lig'in ortalamasının (9 bin 173) iki katının üzerinde...

Almanya'da Pazartesi gecesi oynanan U19 finalinin seyirci sayısı 33 bin 450 oldu. Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasındaki maça Dortmund'un stadı Signal Iduna Park ev sahipliği yaptı. Golsüz sona eren finali 18 penaltı atışı sonunda 8-7 kazanan Borussia Dortmund, bu düzeyde hem 7. şampiyonluğunu elde etti hem de şampiyon unvanını korumayı başaran ilk kulüp oldu.

Almanya U 19 finalinde bu maça kadarki seyirci rekoru 1976'dan kalmıştı. Schalke'nin Rot-Weiss Essen'i 5-1 yendiği 41 yıl önceki finali 23 bin kişi izlemişti.

Tuchel-Watzke gerilimi

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Thomas Tuchel ile kulübün CEO'su Hans-Joachim Watzke arasındaki gerilim U-19 finaline de yansıdı. Hem Tuchel hem de Watzke stattaydı ama farklı tribünlerde oturdular... Almanya'da kupa finalinin ardından Dortmund'un Tuchel ile yollarını ayıracağı konuşuluyor.

Haberin Devamı