Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Acı tesadüf! Lewandowski...

Acı tesadüf! Lewandowski...

Bayern Münih'in forveti Robert Lewandowski, Anderlecht'ten sonra da Beşiktaş'ı da bitirdi, kırmızı kartlar iki maçta da sonucu belirledi.

Acı tesadüf! Lewandowski...

Beşiktaş'ın Bayern Münih'e karşı aldığı 5-0'lık yenilgide Domagoj Vida'nın 16. dakikada gördüğü kırmızı kart en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Lewa, erken kırmızıyla Anderlecht'i de yakmıştı

Hırvat stoper acı bir kaderin ortağı haline geldi. Alman basınında da geniş yer bulan ilginç tesadüf de Roberto Lewandowski bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin en erken kırmızı kartlarının başrolünde oynadı. Grup aşamalarında Anderlecht'e karşı evinde 3-0 kazanan Bayern'de Lewandowski rakip stoper Sven Kums'un 11. dakikadaki faulüyle penaltı kazanmış ve kırmızı karta neden olmuştu.

Şimdi son 16 turu ilk maçında da 16. dakikada Vida'nın faulüyle yerde kalan Lewa, bir kırmızı kartta daha yer aldı. Bu iki kırmızı kart da bu sezon Devler Ligi'nin en erken kırmızı kartları olarak kayıtlara geçti.

Maçın kahramanı ilan edildi!

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi umutlarını Robert Lewandowski tek başına bitirdi, Almanya'da maçın kahramanı ilan edildi.

Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a karşı aldığı 5-0'lık sonuçta Robert Lewandowski adı ön plana çıktı. Polonyalı forvet adeta maçı tek başına bitirdi.

Haberin Devamı

İstatistikleri, golleri, asisti ve maç içindeki etkisiyle tüm Almanya'da Lewandowski konuşuldu. Başarılı forvet, 2 gol, 1 asist, 5 şut, 6 hava topu mücadelesi kazanma, 4 kilit pas, 2 top kapma, 1 direkten dönen top, Vida'nın kırmızı kartla oyundan atılmasına neden olma ile oynadı.

Polonyalı, Whoscored'un rakamlarında 10 üzerinden 9.9'luk not aldı. Öte yandan Alman basınında da Lewa adı daha fazla yer buldu.

Bild Gazetesi, 'Müller ve Lewandowski'nin golleriyle' üst başlığıyla kendi zaferlerini duyurdu. Bayern Münih'in resmi sosyal medya hesapları da yıldızlarını, 'LewanGOALski' tanımlamasıyla kutladı.

Kicker Dergisi'nde de Lewandowski fotoğrafları manşete çekilirken, benzer şekilde UEFA'nın resmi sitesi de Polonyalı golcüye geniş yer ayırıp 'LewanGOALski' yazısını paylaştı, Lewa'nın son 16 Şampiyonlar Ligi maçında 16 gol attığına dikkat çekti.

(Celal Umut Eren-Skorer)