Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aaron Harrison, Galatasaray'da

Aaron Harrison, Galatasaray'da

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Birleşik Amerikalı forvet Aaron Harrison'u kadrosuna kattı.

Aaron Harrison, Galatasaray'da

Sarı-Kırmızılı kulüp resmi sitesinden şu açıklamayı yayınladı:

"Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Birleşik Amerikalı forvet Aaron Harrison ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

Şutör guard ve kısa forvet pozisyonlarında forma giyebilen Harrison, 1.98 boyunda.

28 Ekim 1994, Teksas doğumlu Harrison lise çağında kolej scout’ları tarafından ülkesinin en önemli genç yeteneklerinden biri olarak değerlendiriliyordu. 2013 sınıfının en iyi beş oyuncusundan biri olarak nitelendirilen Harrison, kolej yaşına geldiğinde Amerika’nın en önemli basketbol fabrikalarından Kentucky’e gitme kararı aldı. 2014 yılında NCAA’de o senenin en büyük sürprizlerinden biri Kentucky Wildcats’in Final Four’a gidiyor olmasıydı. Bu başarının arkasındaki en büyük isimlerden biri ise Aaron Harrison’dı. Turnuvada arka arkaya Michigan ve Wisconsin’e karşı son saniye basketleri bularak takımını turnuvada taşıyan Aaron, Kentucky ile finale kadar çıkma başarısı gösterdi ancak Kentucky finalde Connecticut’a kaybetti. Sezon bitiminde Güney Doğu Konferansı’nda Yılın Oyuncusu ödülünü de Aaron Harrison alacaktı. Geride bıraktığı kolej kariyerinde iki sezonda 12.3 sayı, 2.7 ribaund, 1.6 asist ve 1 top çalma istatistikleriyle oynadı.

Haberin Devamı

Kentucky tarihinin en clutch oyuncularından biri olarak bilinen Aaron Harrison, için 2015 NBA Draft’ları ise beklediği gibi geçmedi. Draft’larda seçilemeyen 23 yaşındaki oyuncu, 2015-16 sezonu başında Charlotte Hornets ile imzaladı. Hornets ile geçirdiği iki sezonda toplam 26 maça çıktı. Bu süre boyunca G-League takımlarında da sık sık forma giyen Harrison 2016-17 sezonunda G-League’de 17.4 sayı, 4.6 ribaund, 2.6 asist ve 1.3 top çalma istatistikleri tutturdu.

Geçtiğimiz sezonun Mart ayında Dallas Mavericks ile önce 10 günlük, daha sonra tüm sezonu kapsayan bir kontrat imzaladı. 9 maçta 6.6 sayı, 2.6 ribaund, 1.2 asist ve 1 top çalma ortalamaları tutturdu.

Kariyerine Galatasaray’da devam edecek olan oyuncumuza hoş geldin der, başarılarla dolu bir sezon dileriz."

Haberin Devamı