Gazete Vatan Logo
Galatasaray Cengiz: "Yanlış yaptığımda edebimle geri çekilirim"

Cengiz: "Yanlış yaptığımda edebimle geri çekilirim"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, 22 Eylül'de, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 29 Eylül'de düzenlenmek üzere karar aldıkları olağanüstü genel kurul toplantısını ertelemeyeceklerini söyledi.

Cengiz: "Yanlış yaptığımda edebimle geri çekilirim"

G.SARAY’IN dün eylül ayı divan kurulu gerçekleştirildi. G.Saray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndaki toplantıda önce üyelerin görüşleri ve soruları dinlenirken başkan Mustafa Cengiz arada süre alarak açıklamalarda bulundu. Eski başkan Duygun Yarsuvat’ın sert eleştiriler yaptığı toplantıda başkanın sözleri ise şöyle oldu:
G.SARAY Adası için istinafa gidilmedi. Mahkemeye gitmeden bu konuyu halletsek iyiydi. Ada ile ilgili hiçbir zaman Bizans oyunumuz olmadı. Geçmişte nasıl belge istenmişse biz onu istedik. 24 Ocak’ta göreve geldik, o aralıktan günümüze döviz kuru inanılmaz yükseldi.
‘BİZE 1 YIL SÜRE VERİN’
DUYGUN Yarsuvat, ‘Gayri yatırım ortaklığı kuruluyor’ dedi. Böyle bir şey yok. Ben yalan söylersem önce çalışma arkadaşlarımın, sonra da sizin bana saygınız olmaz. Asla yalan söylemem. Ben size buradan söz veriyorum. G.Saray Adası’nda sizin bilginiz dışında asla bir başka durum söz konusu olmayacak!
BEN işime gitmiyorum! 24 saatimi buraya veriyorum. Olmazsa da edebimle geri çekilirim. Ben mücadeleden vazgeçmem. Göreve geleli 7 ay oldu. Çalışıyoruz. Bize 1 yıl daha dayanırsanız bunu da halledeceğimizden emin olabilirsiniz. Mecidiyeköy’deki otel için Teknokent konusunda yetkililerle görüştük. Bir ilki yapacağız. UEFA ile de bu konuşu konuştuk onların da bilgisi var.”
‘Riva’da 540 milyon TL’yi bitirdik’
RİVA projesinde bir okul konusu var. Arazi, Emlak Konut’a devredilirken devlet yetkilileri, ‘İlerleyen dönemde halledebilirsiniz’ demişler. Kimseyi suçlamıyorum. Savaşın başında yaptığınız hatalar savaşın devamında da karşınıza çıkar. Bizim de hatalarımız oldu tabii, keşke olmasaydı ama. Ben burada daha önceki yönetimin hukukçularını suçlamıyorum. Zorunluluktan yapılmış. Satışa girilemiyor. Beykoz Belediyesi ve ilgili bakanlıklar kararımızı bekliyor.
RİVA’DAN 990 milyon TL gelirimiz var ki 540 milyon TL’sini yedik bitirdik. Hep beraber yedik bitirdik, kimseyi suçlamıyorum. Ve biz de bunu en üst seviyeye getirmek istiyoruz. Çok büyük ekonomik savaş veriyoruz. UEFA çabamızı gördüğü için Avrupa kupalarında olmamız için hak verdi.”

Haberin Devamı