Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İşte Cocu'nun Ali Koç'tan istediği transfer

İşte Cocu'nun Ali Koç'tan istediği transfer

Transfer çalışmalarını Sportif Direktör Damien Comolli ile birlikte yürüten Phillip Cocu savunmaya takviye istiyor.

İşte Cocu'nun Ali Koç'tan istediği transfer

Transfer çalışmalarını Sportif Direktör Damien Comolli ile birlikte yürüten Phillip Cocu savunmaya takviye istiyor.

4-3-3 sistemine geçiş yapan Hollandalı teknik adam takımın daha ofansif oynamasını planlıyor. Orta sahada tek ön liberoya dönecek olan Hollandalı hoca bu bölgede Josef’i oynatacak. Orta alanın solunda ise Eljif Elmas-Mehmet Ekici ikilisinden birini tercih edecek. Sağ tarafta da Giuliano forma giyecek. Doğal olarak bu orta sahanın açık vermesi yüksek ihtimal. Bu nedenle Cocu, savunma yapısını değiştirmek gerektiğini düşünüyor.

Skrtel-Neustadter ikilisinin ağır kalacağını tespit eden deneyimli hoca atletik bir stopere ihtiyaç duyuyor. Bununla ilgili de Comolli ve yönetime rapor sunan Cocu, stoper transferin çok önemli olduğunu ifade etti.

Ancak forvet transferi Fenerbahçe’nin önceliği olmaya devam ediyor. El tarak kemiği kırılan Soldado’nun 7-8 Ağustos’taki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına yetişeceği ifade edilirken şu an Ahmethan dışında takımda forvet bulunmuyor. Bu nedenle sarı-lacivertliler golcü transferini noktaladıktan sonra stoper takviyesi yapacak.

Haberin Devamı

İsviçre’de yoğun tempo

İstanbul’daki ilk etap çalışmalarını tamamlayarak yurt dışı kampı için İsviçre’nin Lozan kentine giden Fenerbahçe dün çift antrenman yaptı. Sabah antrenmanı öncesi Teknik Direktör Phillip Cocu, oyuncularına saha ortasında kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Hollandalı hocanın, futbolculara kamp dönemindeki beklentilerini aktardığı belirtildi. Fıtık operasyonu nedeniyle İstanbul’da takımdan ayrı olan Mehmet Topal takımla birlikte çalıştı. Sarı-lacivertliler akşam önce salonda idman yaptı ardından sahada taktik ağırlıklı bir program uyguladı.

Berke ve Barış kampa katıldı

Fenerbahçe’nin önceki gün Altınordu’dan transfer ettiği Berke Özer ve Barış Alıcı İsviçre kampına katıldı. Teknik Direktör Cocu ve yeni takım arkadaşları ile tanışan genç oyuncular akşam da antrenmana çıktı.

(Milliyet)