Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Putin Ankara'da Judogi giyecek

Putin Ankara'da Judogi giyecek

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin gelecek yıl Ankara’da Andrey Karlov adına düzenlecek judo turnuvasında judogi giyerek tatamiye çıkacak.

Putin Ankara'da Judogi giyecek

Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz’un girişimleriyle geçtiğimiz aralık ayında yapılması beklenen organizasyon hızlı gelişen uluslararası süreç nedeniyle iptal olurken Putin’in projeye sıcak baktığı öğrenildi. VATAN’ın edindiği bilgiye göre süreç şöyle yaşandı:

CUMHURBAŞKANI DA SICAK BAKIYOR

HUYSUZ, saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Karlov adına bir organizasyon yapmak istedi. 15 Temmuz ya da 19 Aralık’ta yapılması plananan organizasyon için judoya yakın ilgisi olan Putin’i davet etme fikri düşünüldü. Konu Putin’in de yakın dostu olan Avrupa Judo Federasyonu Başkanı (EJU) Sergey Soloveychik ile Varşova’da görüşüldü. Konuya sıcak bakan Soloeychik, teklifi Moskova’ya götürüken, Huysuz da Küllliye’nin yolunu tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ‘2 güçlü liderin sporda da biraraya gelmesi’ önerisine sıcak baktı ve Antalya’da düşünülen organizasyonun Ankara’da yapılmasını tavsiye etti. Bu arada gelişmeler olumlu devam edince EJU en prestijli turnuvaladan birisi olan ‘Kulüpler Şampiyonası’nı Ankara’ya aldı.

Haberin Devamı

ANCAK planlanan tarihte 2 liderin 3 kere bir araya gelmesi dahil, uluslararası konjonktür çok hareketli olunca Putin’in geçtiğimiz ay Ankara’da Karlov adına düzenlenen turnuvada judogi giymesi gerçekleşmedi. Federasyon yetkililerinden edinilen bilgiye göre Rusya Devlet Başkanı Putin’in gelecek yıl düzenlenecek ve geleneksel hale getirilmesi de beklenen turnuvaya şartların uygun olması halinde katılacağı öğrenildi.