Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Anadolu Efes sonunu getiremedi

Anadolu Efes sonunu getiremedi

İlk 5 haftayı galibiyetsiz kapattıktan sonra son 2 maçını deplasmanda kazanan lacivert-beyazlılar dün 29 sayı, 10 asist, 8 ribauntla oynayan Nick Calathes’i durduramadı

Anadolu Efes sonunu getiremedi

MACCABI deplasmanından moralli dönen Anadolu Efes, formda Panathinaikos’u ağırladığı maça istediği gibi başlayamadı. Sezon genelinde savunma zaaflarının sıkıntısını yaşayan temsilcimiz, Yunan ekibinin uzak mesafeli isabetleriyle ilk çeyrekte oluşan çift haneli farka engel olamadı.

MOTUM ve Doğuş’tan gelen sayılar sonrası çeyrek 21-28 konuk ekip lehine tamamlandı. Motum’un etkili oyunuyla ikinci çeyrek başında hareketlenen lacivert-beyazlılar 15-5’lik seriyle farkı da hızlıca eritti ve öne geçmeyi başardı. Ancak savunmada sertlik ortaya koyamamak rakibin bir kez daha kontrolü ele almasına neden oldu ve devre 4 sayılık Panathinaikos üstünlüğüyle sona erdi.

RİTİM VE YÜZDE DÜŞTÜ

İKİNCİ yarıda son maçların en kritik ismi Stimac’ı boyalı alanda devreye sokan temsilcimiz McCollum’un da devreye girişiyle skora tutundu ve son 10 dakikaya 60-62 girildi. Bireysel performansların günlük verimine bağlı hücum anlayışının son çeyrek başında pozitif gibi görünen katkısı oyun genelinde ortaya çıkan sıkıntıyı çözmeye yetmedi. Ritmiyle birlikte isabet yüzdesi de düşen Anadolu Efes, Calathes’i durduramadığı son 10 dakikalık bölümde rakibine 1 sayı farkla 81-82 boyun eğdi.

Haberin Devamı