Gazete Vatan Logo

Memnun: Yeni bir kültür oturtmak istiyoruz

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, "Genç bir takımız. Yeni bir kültür oturtmak istiyoruz." dedi.

Memnun: Yeni bir kültür oturtmak istiyoruz

Memnun, 2019 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde Estonya'yı deplasmanda 81-56 yendikleri maçın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İlk yarıdaki oyundan memnun olduğunu belirten Memnun, farkın açılmasıyla ikinci devre rakipleri karşısında yumuşak kaldıklarını söyledi.

Memnun, takımın resmi bir maçta ilk kez bir araya geldiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Genç bir takımız. Yeni bir kültür oturtmak istiyoruz. Hızlı oynamak, başarılı olmak istiyoruz. Onun yüklediği bir heyecan vardı. Eksiklerimiz var şu anda. Estonya iyi oyuncuları olmayabilir ama çok sert bir takım. İlk devre planımız tutu. İkinci yarı biz yumuşak kaldık. Onlar sert oynadılar ve oyunumuzu bozdular."

Polonya ile 15 Kasım'da Ankara'da oynayacakları maça çok önem verdiklerini dile getiren Memnun, ikide iki yapmayı arzuladıklarını vurguladı.

Memnun, Polonya'nın, Estonya'dan daha organize bir takım olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Takımıma çok güveniyorum. Bu maç bizim için iyi oldu. Neleri iyi yapabildiğimizi, neleri iyi yapmamız gerektiğini de gördük. Mutlaka oyunumuzu daha yukarı götürüp, daha iyi organize olacağız. Ankara seyircisi bizi her zaman destekledi. Ancak bu sefer daha çok desteğe ihtiyacımız var. Çünkü genç bir takımız. Polonya karşısında kazanmaktan başka hiçbir şey düşünmüyoruz."

Haberin Devamı