Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dursun Özbek: "Evet itiraf ediyorum..."

Dursun Özbek: "Evet itiraf ediyorum..."

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek: "Evet itiraf ediyorum..."

İşte Özbek'in Divan Kurulu'nda yaptığı o konuşma:

"Bu sene gerek sizlerin gerek taraftarların desteğiyle, hasılatımızda çok güzel gelişmeler oldu. Detayları KAP’a açıkladık. İsteyen bakabilir. Dönemsel itibarıyla karşılaştırdığımızda 2016’da 64 olan hasılat şimdi 147’ye çıkmıştır. Buradaki artışın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Artışın en büyük sebeplerinden biri taraftarın ve sizlerin yönetime verdiği destektir. Birlik ve beraberliğin getirdiği bir sonuçtur. Bu süreçte yönetime verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum.

KAP’a yapılan açıklamayı detaylıca okuyun. Bu iyileşme devam edecek. Bu birlikteliğimizin devamını diliyor ve desteğinizin devamını istiyorum. Teşekkür ederim.

Soruları inceledim. Bu soruların çoğuna geçmişte cevap vermişiz. Yinelemekte fayda var. Cevapları verirken bir şeyleri dikkatten kaçırmamak lazım. Galatasaray Sportif A.Ş halka açık bir şirkettir. Her şeyin başkan ağzından açıklanması da sakıncalı. Buna da dikkat etmenizi rica ediyorum.

"KÂRA GEÇMEK OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Haberin Devamı

Bizim her sene olmazsa olmazımız kulübü kâra geçirmek. Bu sebeple bizleri seçtiniz. Bu rakamları açıklamak söylemek, sakıncalı açıklamalar. Dolayısıyla biz hedefimize yürüyoruz. Bunu da herkesin böyle bilmesi lazım. Galatasaray’ın yara almasını kimse istemez. Bazı şeyleri çok bilmek isteyen varsa ziyaretimize gelsinler. Orada daha net şekilde açıklama şansımız var. Orada açıklamayı da yaparız.

Riva’dan gelen paraları ne yapacağımızı defalarca açıkladık. Galatasaray Spor Kulübü’nün borçlarını kapatmak için kullanacağımızı söyledik. Paranın geldiği gün nereye gittiğini, adresini hepiniz biliyorsunuz. Elbette ki Sportif A.Ş faaliyetlerini sürdürecektir. Mevcut yapılan şey ilk ödeme. Bu, tüm borçları kapatması için yeterli değildi. Hiç kimsenin bundan zerre kadar tereddüdü olmasın.

Araştırma dilekçesini sormuşlar. Divan’a verdik. Uzun bir süre niye gizledin diyorlar bana. Başkan ve yönetim kurulu 2,5 senedir faaliyet gösteriyor. Çeşitli toplantılarda ifade ettiler. Çeşitli yakıştırmalar yaptılar. Bir amacın mı var gibi sorular soruldu. Allah aşkına, böyle bir amaç kim taşıyabilir? Böyle bir amacı Galatasaraylı aklından nasıl geçirebilir? Büyük bir kültürün içinden geldiğimizi düşünüyoruz. Etik değerlerden bahsediyoruz, sonra da birbirimize bu tip yakıştırmalar yapıyoruz. Devam eden sorular için de benzer şeyler var. Biz Galatasaray olarak kendimize yakışan şekilde birlik ve beraberliğimizi göstermek zorundayız.

Haberin Devamı

"İTİRAF EDİYORUM..."

Bizim, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek şeylerden uzak durmamız gerek. Ben eleştirilere açığım. Bu eleştirilerden de çok faydalandım. Bizim, birlik ve beraberliğimiz önemli. Taraftarlarımızın, genel kurul üyelerinin, yönetime verdiği desteğin sonucu ortadadır. Ayrıca bir teşekkürü de 2,5 sene boyunca beni eleştiren değerli Galatasaraylılara gönderiyorum. Çok samimi itiraf ediyorum. Bu eleştirilerden de istifade ettik. Bugün birlik ve beraberliğin zamanıdır. Gazetelerde, yorumlarda açıklanan şeyler var. Saldıranlar da var. O mihraklardan bize saldırı geliyorsa biz doğru yoldayız. Galatasaray’ın dostları ve düşmanları da bunu görüyorlar. Bu birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Sıkıntılı günleri geride bırakıyoruz. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene. Teşekkür ederim.

Haberin Devamı