Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Kartal devrimi!

Kartal devrimi!

Daha önce Türk takımlarının hiç yenemediği Porto'yu deplasmanda dize getiren Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne rüya gibi bir başlangıç yaptı.

Kartal devrimi!

13’te Q7’nin asistinde Talisca ile perdeyi açtık. 21’de Tosic kendi ağlarını vursa da 28’de Cenk muazzam bir füzeyle Casillas’ı avladı. 86’da ise Negredo ile duvar pasına giren Babel son sözü söyledi, Kartal ilk hafta sonunda liderliğe oturdu

PORTO’DA Beşiktaş’ın dün aldığı destansı galibiyeti anlatmak için, daha sezon başlamadan Şenol Güneş’in

düzenlediği basın toplantısına gitmek gerek... Hoca, altını çizerek takımının erken form tutmasını istemediğini ifade etmiş, özellikle de yaş ortalaması yüksek takımlarda bu durumun uzun maratonda problem yaratacağını kaydetmişti.

BEŞİKTAŞ’IN ligde oynadığı futbol herkesi Porto maçı öncesi endişelendiriyordu. Çünkü Kartal geçen sezonki temposunda değil ve beklentilerin uzağındaydı. Ancak belli ki sezon siyah-beyazlılar için sezon esas dün başladı. Portekiz’de bambaşka bir Beşiktaş izledik.

CENK’TEN ROKET

KARTAL daha 13’te Dragao Stadı’nı adı gibi bilen Quaresma’nın muazzam ortasında Talisca’nın kafasıyla öne geçti. Ancak Porto da hücumda ciddi silahlara sahip bir ekip. 19’da Torres ile direğe takıldılar, 21’de ise Telles’in kornerinde Tosic’in kafasından seken top ağlarımıza gitti.

Haberin Devamı

BUNA karşın Beşiktaş’ın artık Şampiyonlar Ligi seviyesinin takımı haline geldiğini sonrasında gördük. Gol sonrası düşmesinden korktuğumuz Kartal aksine şahlandı. 28’de de Cenk 25 metreden roketi yolladı, Casillas’ı avladı.

FABRI DUVAR ÖRDÜ

2. yarıda 65’e kadar oyunda Porto üstünlüğü vardı. Özellikle Brahimi sorumluluk alıp takımını yönetti. 61’de onun pasında Tiquinho önemli bir şans yakaladı ama Fabri karşı karşıya pozisyonda gole izin vermedi.

SONRASINDA oyunda dengeyi kurduk. Maçın fişini çeken golü 86’da Negredo ile duvar pasına giren Babel, sağ çaprazdan köşeye yaptığı vuruşla attı.