Gazete Vatan Logo
Başakşehir Avcı: Baskılı ve agresif olmalıyız

Avcı: Baskılı ve agresif olmalıyız

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ludogorets’in Bulgar Ligi’nin son 6 şampiyonu olduklarını belirterek, “Oynarken baskılı ve agresif olmalıyız” dedi.

Avcı: Baskılı ve agresif olmalıyız

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında yarın saat 20.00’de Bulgar ekibi Ludogorets ile mücadele edecek. Karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Şampiyonlar Ligi ön elemesinde ciddi ve test olabilecek 4 maç oynadık. Ludogorets, kendi liginin son 6 senenin şampiyonu. Geçen sene Şampiyonlar Ligi grup oynadı. PSG ile deplasmanda berabere kalmış bir ekip. Avrupa deneyimi olan bir ekip. Brezilyalı oyunculardan kurulu bir ekip. Oynamaya müsait edersen oynuyorlar. Kenar oyunları hızlı geçiş yapıyorlar. Topun kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Oynarken baskılı ve agresif olmalıyız. Topu kaybettiğimizde savunma pozisyonumuzu iyi yapmalıyız. İlk maçımızı oynuyoruz. Kazanmak bizi grupta sonuna kadar ayakta tutacaktır. Bu seviyede her maç zor. Çalışmalarımızın karşılığını almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Mahmut'un durumu belli değil"

Takımda sakatlığı bulunan futbolcular hakkında açıklamalarda bulunan Avcı, “Mossoro yarın bizimle olacak. Mahmut’un durumu belli değil. Bugün sahada koşu yapacak. Olmayacak gibi duruyor” dedi.

Haberin Devamı

“Gruptan çıkabilmek gerçekçi bir hedef”

3 senedir gelişen bir takım olduklarını hatırlatan Avcı, “İki tane Şampiyonlar Ligi ön elemesi bize deneyim kazandırdı. Tecrübeli oyuncularım var ama kulüp olarak ilk defa oynuyoruz. Hep parçadan bütüne gittik. Gruptan çıkabilirsek bizim için gerçekçi bir hedef olur. Ondan sonrasına bakacağız” diye konuştu.

Junior Caiçara: “Çok kuvvetli ekibe karşı oynayacağız”
Medipol Başakşehirli futbolcu Junior Caiçara, Ludogorets maçı hakkında yaptığı açıklamada, “Çok kuvvetli ekibe karşı oynayacağız” dedi.
Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında yarın saat 20.00’de Bulgar temsilcisi Ludogorets ile karşı karşıya gelecek. Maçın öncesinde basın toplantısında konuşan turuncu-lacivertlilerin defans futbolcusu Junior Caiçara, “Zor bir maç. Ludogorets zor bir rakip. İyi hazırlandık. Bizim UEFA’daki ilk maçımız. Ondan dolayı iyi başlangıç yaparsak iyi olur. Bunun için çok iyi konsantre olmalıyız” diye konuştu.
Ludogorets’in eski takımı olmasının hatırlatılması üzerine Caicara, “Çok büyük bir takım. Son 6 senenin şampiyonu. Bu, büyük takım olmalarının göstergesi. Avrupa tecrübesi var. Yüzde yüzümüzü vermemiz lazım. Aksi takdirde sıkıntı yaşayabiliriz. Çok kuvvetli ekibe karşı oynayacağız” dedi.

Haberin Devamı