Gazete Vatan Logo
Futbol Porto Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Muhtemel 11'ler...

Porto Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Muhtemel 11'ler...

Porto Beşiktaş maçı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş G grubunda ilk maçına Porto'nun ev sahipliğinde Dragao Stadyumu'nda çıkacak. Porto Beşiktaş maçının ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacağı ise futbolseverler tarafından merak konusu oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesine dair her iki takımdan son dakika haberleri ve muhtemel 11'ler...

Porto Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Muhtemel 11'ler...

Porto Beşiktaş maçı için geri sayım sürüyor. UEFA Şampiyonlar Ligi G grubunda mücadele edecek olan temsilcimiz Beşiktaş zorlu Porto deplasmanında puan ve puanlar arayacak. Portekiz temsilcisinin evi Dragao(Ejder) Stadyumunda oynanacak olan mücadele büyük bir çekişmeye sahne olacak. Geçtiğimiz sezon temsilcimiz Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve sezon başında Porto'ya geri dönerek büyüleyici bir performans sergileyen Vincent Aboubakar forma giyemeyecek. Peki Porto Beşiktaş maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? İşte UEFA Şampiyonlar Ligi G grubu mücadelesi Porto Beşiktaş maçına dair son gelişmeler...

PORTO BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA YAYINLANACAK?

Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nda yer alan temsilcimiz Beşiktaş, Porto ile karşı karşıya gelecek. Porto - Beşiktaş maçı 13 Eylül Çarşamba günü saat 21.45'te başlayacak. Estadio do Dragao Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Geçen sezon Dynamo Kiev'e yenilerek gruptan çıkma şansını son anda kaybeden Beşiktaş, bu kez işi son maça bırakmak istemediği için Porto karşısında iyi bir sonuç alarak iddiasını ortaya koymak hedefiyle sahaya çıkacak. Yarın akşam TSİ 21:45'te Dragao Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek. Tecrübeli hakemin yardımcılıkları ise Gary Beswick ve Adam Nunn yapacak.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ KULÜBÜNDEN TARAFTARLARA ÇAĞRI
Beşiktaş Kulübü, Portekiz ekibi Porto ile 13 Eylül Çarşamba günü deplasmanda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçı öncesinde taraftarlarına çağrıda bulunarak, müsabakayı izlemek için stada gitmemelerini istedi.
Fransa temsilcisi Olympique Lyon ile geçen sezon oynanan UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında yaşanan olayların ardından UEFA'dan 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası alan siyah-beyazlı kulüp, dört dilde açıklama yaptı.
Siyah-beyazlı kulübün, taraftarlarına yönelik Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca yaptığı açıklamada, "Beşiktaş Yönetim Kurulu kararıyla Porto-Beşiktaş maçına taraftarımız götürülmeyecektir. Ceza alma ihtimalimizi düşünerek Dragao Stadyumu'na gitmemenizi rica ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

TEK HEDEF VAR GRUPTAN ÇIKMAK

Beşiktaş'ın yer aldığı G Grubunda güçlerin birbirine yakın olduğu göz önüne alındığında her takımın hem 1'inci hem de 4'üncü olması sürpriz sayılmayacak.

Bu açıdan bakıldığında Porto'nun yanı sıra Monaco ve R.Leipzig gibi zorlu rakiplerle mücadele edecek olan Siyah Beyazlıların, deplasmanda alacağı puanlar hayati önem taşıyor. Ancak deplasmanda alınacak puanları iç sahadaki puanlarla artırmadıktan sonra geçen sezonki son maç dramı ile karşı karşıya kalmak yine mümkün. Geçen yıl deplasmandan 4 puan çıkartan Siyah Beyazlılar iç sahada galibiyet çıkartamayıp sadece 3 beraberlik almıştı.Şenol Güneş'in öğrencileri aynı sonu yaşamamak için içerdeki maçlarda mutlak galibiyet ve deplasman maçlarında da sürpriz galibiyetlerle maksimum puan toplayıp gruptan çıkmak için sonuna kadar mücadele edecek.

Haberin Devamı

PORTO Muhtemel 11: Casillas, Layun, Felipe, Marcano, Alex Telles, Corona, Danilo, Oliver Torres, Brahimi, Marega, Tiquinho

BEŞİKTAŞ Muhtemel 11: Fabri, Medel, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk Tosun

KARTAL'DA SON DURUM
Hazırlık maçlarında istediği performansı sahaya yansıtamayan Kara Kartal Süper Lig’in başlamasıyla birlikte yeni bir ivme yakalamıştı. Antalyaspor galibiyetinin hemen ardından Kasımpaşa deplasmanında 2-2’lik beraberlik elde eden Siyah Beyazlı takım son mücadelesinde ise Karabükspor’u 1-0’la geçmeyi başarmıştı.
PORTO’DA SON DURUM
Hazırlık maçları da dahil olmak üzere son 10 mücadelesinde mağlubiyet yüzü görmeyen Portekiz temsilcisi ligde çıktığı 5 karşılaşmada da galibiyet elde etti. Oldukça formda olan Mavi- Beyazlı takım Estoril’e 4 Chaves ve Moreirensa’ya 3’er gol atarak ileri uçta etkili olduğunu bir kez daha göstermişti. Öte yandan ligin en önemli takımları arasında yer alan Braga’yı da deplasmanda yenerek çıkışını sürdüren Porto temsilcimiz karşısında da 3 puan elde ederek Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak istiyor.
124 yıllık mazisi bulunan Porto'nun müzesi kupalarla dolu. Portekiz'de 27'si lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 81 kupa kazanan Ejderhalar, Avrupa'da da 7 kupayı müzesine koymayı başarmış bir ekip. Üstelik bu 7 kupanın 2 tanesi Avrupa'nın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi kupası. 2004 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Porto son Avrupa Şampiyonluğunu 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi'ni kazanarak yaşadı. Kendi liginde bu sezona fırtına gibi giren Porto 5 maçta 5 galibiyet ile zirvede bulunuyor. Üstelik attığı 12 gole karşın kalesinde henüz gol görmedi…
PORTO’YA KARŞI GALİBİYETİMİZ YOK
Daha önce Portekiz temsilcisi ile 4 kez mücadele eden Siyah Beyazlı takım şimdiye kadar hiçbir maçta galip gelemedi. 2007 - 2008 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde aynı grupta yer alan Beşiktaş ve Porto arasındaki maçların ikisini de Porto 0-1 ve 2-0'lık skorlarla kazandı.
2010-2011 sezonunda bu kez Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan iki takımın İstanbul'da oynadığı maçı Porto 3-1 ile kazanırken Portekiz'deki mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı.
Öğlen saatlerinde kadroda yer alan isimlerle birlikte Portekiz'e hareket eden temsilcimizde futbolcuların moralli olması dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş - Porto Takımları Aralarındaki Bütün Maçlar

Sezon Lig Tarih Maç İY 1 0 2
2010/2011 AVL 04.11.2010 MS Porto 1 - 1 Beşiktaş 1 - 0
2010/2011 AVL 21.10.2010 MS Beşiktaş 1 - 3 Porto 0 - 1
2009/2010 BK 29.07.2009 MS Beşiktaş 0 - 0 Porto 0 - 0
2007/2008 ŞMP 11.12.2007 MS Porto 2 - 0 Beşiktaş 1 - 0
2007/2008 ŞMP 03.10.2007 MS Beşiktaş 0 - 1 Porto 0 - 0

PORTO'NUN ŞAMPİYONLAR LİGİ AÇILIŞ MAÇI KARNESİ

Portekiz'in köklü ekiplerinden Porto 2000-2001 sezonundan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi açılış maçlarında başarılı bir grafik çizdi. 2000-2001, 2002-2003 ve 2010-2011 sezonlarında Şampiyonlar Ligi vizesi alamayan Porto geriye kalan 14 sezonda ilk maçlarlarda 7 deplasman 7 ev sahibi olmak üzre 14 maçta sadece 2 mağlubiyet gördü. 2005-2006 sezonunda İskoç ekibi Glasgow Rangers'a deplasmanda 3-2 mağlup olan Porto, 2009-2010 sezonunda ise Chelsea deplasmanından 1-0'lık mağlubiyet ile döndü. Porto geriye kalan 12 Şampiyonlar Ligi 1. maçlarında 6 beraberlik 6 galibiyet aldı. Mavi-Beyazlı Portekiz temsilcisi iç sahada oynadığı 7 mücadelede ise 3 galibiyet 4 beraberlik aldı.

Ayrıca Porto 2008-2009 sezonu açılış mücadelesinde Dragao Stadyumunda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Porto Şampiyonlar Ligi vizesi alamadığı 2002-2003 sezonunda ise UEFA Kupasında temsilcimiz Denizlispor'u eleyerek finale kaldı ve Jose Mourinho önderliğinde kupaya uzandı.