Gazete Vatan Logo

Varsa yoksa Rusya

Karşıyaka ve Beşiktaş’la önemli başarılar elde ettikten sonra A Milli Takım’ın başına geçen coach Ufuk Sarıca, önemli açıklamalarda bulundu.

Varsa yoksa Rusya

Avrupa Şampiyonası’nın bizim için başlamasına bir gün kala coach Ufuk Sarıca, Rusya maçının önemine değinerek, “İyi başlamak çok önemli. Rusya’yı yenersek taraftarın desteği de artarak devam eder” diye konuştu.

Karşıyaka ve Beşiktaş’la önemli başarılar elde ettikten sonra A Milli Takım’ın başına geçen coach Ufuk Sarıca, önemli açıklamalarda bulundu. Sarıca, bizim için şampiyonaya bir gün kala Rusya maçının çok önemli olduğunu söyledi. Sarıca iyi başladıkları takdirde turnuvada çok farklı yerlere gelebileceklerini ifade etti.

‘PES ETMEK YOK’

Bazı maçlarda iyi yaptığımız şeyler var, ama yapamadığımız şeyler de var. Ama sahadaki mücadeleden memnunuz. Açılış maçı bizim için çok önemli. Genç bir takımız ve kazanarak başlarsak, özgüven kazanırız. Seyirci de havaya girer diye düşünüyoruk. O rüzgarı arkamıza alabilirsek işimiz kolaylaşır. Sonuçta turnuva oynamak başka bir şey. Günlük performanslar ön plana çıkacak. Şu an Bobby Dixon’da bir sıkıntı var. Son ana kadar onu bekleyeceğiz. Kağıt üstünde kimin favori olduğu önemli değil. Geçmişte bunun örneklerini gördük. Favoriler her zaman kazanamıyor. Her maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bu takım geri adım atmayacak sonuna kadar mücadele edecek. Hedefimiz en iyi dereceyi almak olacak. Bu kadro ile her maçı kazanmaya aday bir takım sahaya çıkarmak istiyoruz. Hedef için ne deriz tam bilmiyorum ama adım adım düşünüyoruz. İyi turnuvaya iyi başlarsak, moral ve özgüvenle çok farklı sonuçlar alabiliriz.

Haberin Devamı

5+7 OLABiLiR

Açıkcası bu sıkıntıyı tek bir kurala bağlamıyorum. Bu biraz daha fazla dalları olan bir sorun. Ben yabancı sayısı 6’ya çıkarılırken de karşıydım, şu anda da karşıyım. Bir anda azaltalım, 3’e indirelim demiyorum ama bazı yabancılara verilen şansı Türkler’e vermeliyiz. Ben geçmişte bunu yaptım. Karşıyaka’da şampiyon olduğumuz zaman 6 yabancı kuralı vardı, ben 5 yabancı ile oynadı. Ondan önce 3+2 kuralı vardı, yabancı sayısı 5’ti ben 4 yabancı ile Kupa Şampiyonu oldum. Keza geçen sene Beşiktaş’ın final oynamasında Sertaç’ın, Kenan’ın, Erkan’ın dokunuşları vardı.

Haberin Devamı

‘Sabır gerekiyor’

Çok katkı verdiler. Bunu biraz zorlamalıyız. Bu kural değişirken 5’te kalmasını savunanlardandım, şu anda da bunu savunuyorum. Zaten Avrupa’da sınırsız yabancı oynatabiliyorsunuz. En azından Türkiye Ligi’nde 5 yabancı sınırı olsun. Bu sistem faydalı olabilir. Bir sürü kaliteli yabancı var ama bir o kadar da kalitesiz var. Bunların yerine Türk oyunculara kredi vermek, sabır göstermek gerekiyor. Belki de zorunluluk olmalı. Bunun ortasını bulmak lazım. 3+2 doğru değildi ama sınırsız bırakmak da doğru değil. Türk oyuncuya verilecek kredi, bazı eş değer hatta daha düşük seviyedeki yabancılara veriliyor. Bu durumu ortadan kaldırabiliriz.

‘SAVUNMADAN VAZGECEMEYiZ’

Hücumda çok sayı atsak da savunmayı hep iyi yapmak durumundayız. Sabırlı olmalıyız. Muazzam bir hücum takımı olmayacağız belki ama belli skorlara ulaşabiliriz. Bunun için şut yüzdemizin iyi olması lazım. Ama dediğim gibi form durumuyla beraber, hızlı geçiş hücumlarını da oturttuğumuz zaman maç kazanacak kadar sayı bulmayı umud ediyoruz. Tabii ki bunu müdafadan vazgeçmeden yapmak durumundayız.

Haberin Devamı

‘ERSAN, ERKEN HABER VERMELiYDi’

Ersan sonuçta geçmiş dönemde milli takıma büyük hizmetleri olan bir isim. Değerli bir oyuncu. Aldığı bu karara saygı duyuyorum ama gönül isterdi ki Türkiye’deki bu şampiyonaya gelip Ay- Yıldızlı formayı giysin. Kendisi ne düşünüyor bilmiyorum ama milli takımı bırakmadan önce son kez gelseydi ona bir uğurlama yapardık. Bunları kulüp ve milli takım olarak yapmıyoruz. Yapmamız lazım. Oyuncuya bu değeri göstermek gerekiyor. Ersan’ın böyle bir düşüncesi varmış. Keşke önceden söyleseymiş daha iyi olurdu. Öne göre hazırlıklı olurduk. Bu durumla ilgili konuşmadım daha önce. Sonuçta elimizdeki malzeme ortada. Bu oyuncularla en iyisini nasıl yaparız, onun için uğraşıyoruz.

‘YABANCI, MiLLi TAKIMI DüŞüNMEZ’

Zihniyeti değiştirmek kolay değil. Ayrıca yabancı coach sayısı da çok fazla. Ülkeye gelen yabancılar, bizler kadar Türk Milli Takımı’nı düşünmez. Kariyeri yüksek olan coachlar var. Bunlar rahat oldukları için Türkler’e süre verebilirler. Ama yabancı coach başarıyı arzu eder. Elindeki yabancıyı kullanır. Bunun örnekeri de var. Çok üst düzey yabancı oyuncu grubu da var ama gerçekten Türkler’in daha altında olan yabancılar var. Sırf yabancı diye oynuyorlar. Belki bunun için 5+7 sistemine geçilebilir. Yabancı sayısı 5 olduğu için Türkler’in dakikaları doğal olarak artar. Avrupa’da istedikleri kadar yabancı ile oynasınlar.

Haberin Devamı

(Fanatik)