Gazete Vatan Logo
Galatasaray Twitch yayınları bir can daha aldı

Twitch yayınları bir can daha aldı

Galatasaray Esports takımının ormancısı Doğukan “Adaniel” Karasakal, Twitch yayını sırasında gösterdiği sportmenliğe aykırı davranışları sebebi ile Kış Mevsimi’nin geri kalanı boyunca cezalı konuma düştü.

Twitch yayınları bir can daha aldı

Riot Games'in durum ile ilgili resmi açıklaması şöyle;

Profesyonel League of Legends oyuncusu Adaniel, Twitch platformu üzerinden yaptığı canlı yayınlar sırasında ve oyun içinde sergilediği sportmenliğe aykırı tutum sebebiyle Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi boyunca resmi maçlardan men edilmiştir.

Detaylar

Birçok Şampiyonluk Ligi oyuncusu yıl içerisinde izleyicileriyle buluşmak ve onlarla iletişime geçebilmek için çeşitli platformlar üzerinden canlı yayınlar yapıyor. Profesyonel League of Legends oyuncusu Doğukan “Adaniel” Karasakal da bu oyunculardan biri.

Yaptığımız araştırmalar sonucu, Adaniel’in hem yaptığı yayınlar hem de oynadığı oyunlar sırasında sportmenliğe aykırı davranışlarda bulunduğunu ve hakaret sayılabilecek söylemler gerçekleştirdiğini gözlemledik.

Profesyonel League of Legends oyuncularının her zaman sportmenlik çerçevesinde davranmasını ve özellikle yayınlar sırasında ya da sosyal medya üzerinde örnek davranışlar sergilemesini beklemekteyiz.

Sergilediği tutum sebebiyle Adaniel, 23 Nisan 2017 tarihine kadar Riot Games’in düzenlediği ve/veya partneri olduğu tüm resmi espor etkinliklerinden men edilmiştir. Adaniel, belirtilen tarihe kadar bahsi geçen kapsamdaki hiçbir etkinlikte takım üyesi olarak (oyuncu, koç, menajer vb.) yer alamayacak.

Haberin Devamı

Konuyla Alakalı Kurallar

10.2.4. Ayrımcılık ve Karalama. Takım Üyeleri; ırk, deri rengi, etnik grup, milli veya sosyal köken, cinsiyet, dil, din, politik görüş veya herhangi bir başka görüş, ekonomik durum, doğum veya başka bir statü, cinsel yönelimler veya herhangi başka bir sebeple hor gören, ayıran veya aşağılayan sözcükler veya hareketler vasıtasıyla ülkelerin, öz

(e-sporturkiye.com)