Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 2017 Türkiye'de böyle geçti: 2017'nin gururu Fenerbahçe!

2017 Türkiye'de böyle geçti: 2017'nin gururu Fenerbahçe!

Sinan Erdem’deki THY Euroleague finalinde Olympiakos’u bozguna uğratan sarı-lacivertliler, Türk basketbol tarihinin en büyük zaferine imza attı.

2017 Türkiye'de böyle geçti: 2017'nin gururu Fenerbahçe!

THY Euroleague Dörtlü Finali’nde Yunanistan’ın Olympiakos ekibini 80-64 yenerek 2016-17 sezonu şampiyonu olan Fenerbahçe, kupayı ilk kez müzesine götürdü. Olympiakos unutulmaz zaferlerle andığı İstanbul’da bu kez kaybolurken tarihi finalde baştan sona ezici üstünlüğünü rakibine kabul ettiren sarı-lacivertliler Türk basketbol tarihinin en büyük zaferine imza attı.

KANARYA, üst üste 3 sezon peşinden koştuğu kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alırken başantrenör Zeljko Obradovic’in 500. maçı da 9. şampiyonluğukla taçlanmış oldu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda yarı finaldeki Real Madrid maçı sonrası Olympiakos’a karşı da savunma ve hücumda fark yaratan Ekpe Udoh ise MVP seçildi.

F.BAHÇE ayrıca 2017’de ligde ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda da zafere ulaştı.

Engellere sığmaz taşarız!

EKİM ayında Ampute Futbol Milli Takımı, İstanbul’da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası’nda zafere ulaşmayı başardı. Ay-yıldızlılar organizasyonun finalinde İngiltere ile Vodafone Park’ta karşılaştı ve sahadan son dakika golüyle birlikte 2-1 galip ayrılarak büyük bir başarıya imza attı.
18-30 Temmuz’da Samsun’da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda ise Ay-yıldızlılar tarihi bir başarıya imza atarak, organizasyonu tam 46 madalya ile bitirdi.
ARALIK ayında da bedensel engelli sporcular, başarıdan başarıya koştu. Bedensel Engelliler Milli Takımı, yüzme ile halterde dünya şampiyonalarını 4 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 9 madalya ile tamamlarken, Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Türk Milli Takımı, kadınlarda 1., erkeklerde ve genel klasmanda ise 2. oldu. Bedensel engelli masa tenisi sporcusu Neslihan Kavas ise Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu tarafından “yılın en iyi kadın sporcusu” seçildi.
Türk finali Yakın Doğu’nun
BASKETBOL Kadınlar Eurocup finali rövanş maçında Bellona AGÜ’yü 63-58 yenen Yakın Doğu Üniversitesi, Avrupa şampiyonu oldu. Caferağa Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmanın ardından temsilcimize şampiyonluk kupasını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel verdi.
BORDO-beyazlılar ayrıca 2017’de mücadele ettiği Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da müzesine götürürken, sadece FIBA Süper Kupa’yı elde edemedi.
Castrol Ford Team farkı!
FIA tarafından düzenlenen ve 4’ü toprak 4’ü asfalt olmak üzere 8 yarıştan oluşan şampiyonanın son ayağına lider giren Castrol Ford Team Türkiye, şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Türkiye böylece rallide, takımlardaki ilk Avrupa şampiyonluğunu yaşadı.
Sıkletinin en iyisi Özçelik
KARİYERİNDE 3 Avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu bulunan milli karateci Serap Özçelik, bu branşın Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Karate 1 Premier Lig’de sıkletinin en iyisi unvanını aldı.
Güreş’te 9 madalya birden
TÜRKİYE, 9 madalya ile tamamladığı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, organizasyon tarihinde 1949’dan sonraki en büyük başarısını elde etti. 2-7 Mayıs’ta Sırbistan’ın Novi Sad kentinde yapılan organizasyonda milli sporcular, 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla elde etti. Şampiyonada 3 altın ve 2 bronz madalya kazanan Serbest Milli Takımı da 24 yıl sonra en iyi derecesine imza attı.
Guliyev’den tarihi altın
İNGİLTERE’NİN başkenti Londra’da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’na, 27 sporcuyla tarihinin en yüksek katılımını gerçekleştiren Türkiye, birer altın ve gümüş madalya kazanarak 12. sırada yer aldı. Ay-yıldızlılar böylece tarihinin en iyi derecesini elde etti. Ramil Guliyev ile tarihindeki ilk altın madalyayı kazanan milli takım, ilk kez bir dünya şampiyonasında birden fazla madalya aldı. Türkiye ayrıca ilk defa yarıştığı erkekler 4x100 bayrak mücadelesinde de finale kalmayı başararak 7. oldu.
Rekor Kartal’ı!
ŞAMPİYONLAR Ligi G Grubu’nu 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puanda lider tamamlayan Beşiktaş, Devler Ligi gruplarını namağlup tamamlayan ilk Türk takımı oldu. Toplamda 11 gole ulaşan siyah-beyazlılar, organizasyon tarihinde gruplarda en çok gol atan Türk takımı oldu. Kartal ayrıca, Türk takımları arasında grup aşamasında en yüksek puana ulaşan takım unvanını da F.Bahçe’den (11) devraldı.
BEŞİKTAŞ, Süper Lig’de de 2016-17 sezonunu zaferle tamamlamayı başardı.
VakıfBank’tan 2 muhteşem zafer
VAKIFBANK, Şampiyonlar Ligi Final-Four’unda Imoco’yu 3-0 yenerek şampiyon olurken, Dinamo Moskova’yı 3-1 deviren Eczacıbaşı VitrA ise Avrupa üçüncüsü oldu. VakıfBank, böylelikle bu kupayı 3. kez müzesine götürmüş oldu.
SARI-siyahlılar ayrıca Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Rexona-Sesc’i 3-0 mağlup ederek yılı çifte zaferle kapatmış oldu.
U23’e Türkiye damgası
DÜNYA 23 Yaş Altı Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nın finalinde Slovenya’yı 4-0 yenen Türkiye, bir ilke imza atarak altın madalyanın sahibi oldu. 3. kez düzenlenen turnuvada 20 yaşındaki yıldızımız Hande Baladın ise MVP olmayı başardı.
Bursa’nın Sultanları Challenge’ı kazandı
BAYANLAR Voleybol Challenge Kupası finalinde, ilk maçta deplasmanda 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u rövanşta 3-0 yenen Bursa Büyükşehir Belediyespor, bu organizasyonda 2. kez şampiyon oldu.
2017 YILINDA KAYBETTİKLERİMİZ
Yılın ilk ayında Türk futbol tarihinin önemli isimlerinden G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Olimpiyat ve dünya şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu, karaciğer naklinin ardından tedavi gördüğü Ataşehir Memorial Hastanesi’nde, 50 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Eski Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Tekvanndonun duayeni, Türk sporunun da sevilen yüzü olan İsmet Iraz yaşamını yitirdi.
Türk basketbolunun duayen isimlerinden Mehmet Baturalp, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı