Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Yumruk atmadım, makas aldım'

'Yumruk atmadım, makas aldım'

Dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde Mahmut Uslu'ya yumruk attığı iddia edilen Jerfi Tarık Fıratlı yaşanan olayı anlattı.

'Yumruk atmadım, makas aldım'

Dün gece Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray ile Fenerbahçe bayan basketbol takımları arasında oynanan ve Galatasaray’ın kupayı alması ile noktalanan maçtan çok, karşılaşma öncesi yaşanan üzücü olaylar konuşuluyor.

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’ya yumruk attığı iddia edilen Jerfi Tarık Fıratlı, olaya açıklık getirirken Mahmut Uslu’ya kesinlikle yumruk atmadığını sadece yanağından makas aldığını söyledi. Jerfi Tarık Fıratlı’nın Fanatik’e yaptığı açıklama şöyle:

GALERİ



“Fenerbahçeli grup Abdi İpekçi Spor Salonu’na gelirken bazıları saldırmak istedi. Ancak yanındakiler engel oldu. Mahmut Uslu da küfür ediyordu. Bende oraya gidip, ‘hadi canım anca gidersiniz’ dedim ve Mahmut Uslu’nun yanağından makas almak için elimi uzattım. Ancak fotoğraf öyle bir anda çekilmiş ki, sanki Mahmut Uslu’ya yumruk atar gibi görülüyorum. Bu sabah avukatıma talimat verdim, Mahmut Uslu’ya ettiği küfürler nedeni ile dava açmasını söyledim. Yumruk olayı diye bir şey söz konusu değil.”

Olayın kahramanı Jerfi Tarık Fıratlı, Galatasaray kongresinde Yiğit Şardan’ın listesinde yer almıştı. Jerfi Tarık Fıratlı'nın babası Jerfi Fıratlı ise Türk spor tarihinin en önemli atlet ve spor yöneticilerinden birisiydi. Jerfi Fıratlı (1919-2011) spor yaşantısında Türkiye'nin en önemli yüksek atlayıcı atletiydi. Jerfi Fıratlı Tam 7 kez Türkiye şampiyonu oldu. 1956 ve 1973 arasında aralıklı olarak 16 yıl Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığı yaptı. Turgut Atakol'un vefatı nedeniyle 1988-1989 arasında geçici olarak Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi'nde (TMOK) başkanlık görevini üstlendi. Jerfi Fıratlı Galatasaray yönetiminde de görev almıştı.

(Fanatik)

Haberin Devamı