Gazete Vatan Logo
Almanya 'Terör karşısında diz çökmeyeceğiz'

'Terör karşısında diz çökmeyeceğiz'

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Borussia Dortmund'un üst yöneticisi (CEO) Hans-Joachim Watzke, futbolculara terör karşısında diz çökmemeleri gerektiği yönünde çağrıda bulunduğunu söyledi.

'Terör karşısında diz çökmeyeceğiz'

Takımla bir araya gelen Watzke, Borussia Dortmund'un internet sayfasında yer alan açıklamasında, sarı-siyahlı ailenin özellikle zor şartların üstesinden gelme konusunda çok güçlü olduğunu belirterek, bu olayın da son yıllarda karşılaştıkları en zor durum olduğunu kaydetti.

Güçlü bir şekilde birlikte durma çağrısında bulunan Watzke, "Şimdi soyunma odasında takıma, terör karşısında diz çökmeyeceğimizi topluma göstermemiz gerektiği çağrısında bulundum. Terör ve nefretin hiçbir zaman davranışlarımızı belirlemeyeceğini göstermek istiyoruz. Elbette takımının galip gelmesini görmek isteyen Marc Bartra için de oynayacağız." ifadelerini kullandı.

Watzke, sarı-siyahlı taraftarlara da 90 dakika boyunca takımı destekleme çağrısında bulundu.

Öte yandan kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada, takımın şu an idmana çıktığı ve bu akşam oynanacak karşılaşmaya hazırlandığı ifade edildi.

Borussia Dortmund Kulübü Başkanı Reinhard Rauball, Alman televizyon kanalı ARD’ye yaptığı açıklamada, takım için bu durumun çok zor olduğunu belirterek, buna karşın sarı-siyahlıların bu akşam kazanmak için en iyisini yapacağını aktardı.

Haberin Devamı

Saldırıda yaralanan İspanyol oyuncu Marc Bartra'nın durumuna ilişkin de Rauball, futbolcunun dün gece ameliyat edildiğini anımsatarak, Bartra’nın yaralanmasının sanıldığından daha ağır olduğunu ifade etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesinde sarı-siyahlıların otobüsüne bombalı saldırı yapılmış ve karşılaşma bugün TSİ 19.45'e ertelenmişti. Saldırıda sarı-siyahlıların İspanyol futbolcusu Bartra yaralanmış ve dün gece ameliyata alınmıştı.