Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Tek adam yönetimi Cengiz'i gözden düşürdü"

"Tek adam yönetimi Cengiz'i gözden düşürdü"

Güney Öztürk, Burak Elmas ile görüştü seçim kulislerinin nabzını tuttu.

"Tek adam yönetimi Cengiz'i gözden düşürdü"

ŞAMPİYON G.Saray’da şimdi de başkanlık heyecanı yaşanıyor. Cumartesi günkü kongrede sarı-kırmızılılar yeni başkanlarını seçecek. Öyle görünüyor ki, kongre üyesi gençlerin ağırlığını koyacağı aday avantaj sağlayacak.

PEKİ G.Saraylı gençlerin gönlünde nasıl bir başkan yatıyor? Söz gençlik önderlerinden Burak Elmas’ta...

BAŞKAN Mustafa Cengiz’in dört ay önce apar topar zayıf bir liste ile girdiği başkanlık yarışında ipi göğüslemesinde en büyük etkenlerden biri olan Burak Elmas, Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyesi olarak önemli başarılara imza attı. Bugün Mustafa Cengiz’in övüne övüne bitiremediği futbolculara geciken paralarının ödenmesinde, küskün G.Saraylı ağabeylerin dönüşünde ve taraftarın yeniden tek vücut olmasında aktif rol oynadı.

%63’Ü AYRILDI
ANCAK Mustafa Cengiz’in günü kurtaran kararları, tek adam yönetimi, G.Saray’ın ilkelerinden uzak tavırları henüz ilk ayın ardından kopuşları beraberinde getirdi. Ve son olarak gördük ki Cengiz, 4 ay önce yola çıktığı 43 kişilik ekibinden 27’sine yeni listede yer vermemiş. Ekibinin yüzde 63’ü ile yolunu ayırmış ki, tek başına bu bile Cengiz’in yönetici vasfını bana göre sorgulamaya yeter.

Haberin Devamı

Hepsi işlerini güçlerini bıraktı, G.Saray’da buluştu

‘GENÇLER Hareketi’nin başkan adayı 44 yaşındaki işadamı Ozan Korkut. Ekibi, iş hayatının başarılı, genç, dinamik sanayici ve CEO’larından kurulu. Herkesin tanıdığı G.Saray’ın eski Başkan Yardımcısı işadamı Adnan Öztürk var. Godiva çikolatalarının Amerika ve Avrupa pazarı sorumlusu olan eski CEO’su Burak Elmas’ı yukarıda saydım. G.Saray kasasını iyi bilen isimlerden, dünya çapındaki yatırım fonlarının Türkiye ayağını yöneten finans uzmanı Mete İkiz, ABD’li hukuk devi Baker&McKenzie’nin Türkiye ayağı İsmail Esin, NBA Avrupa’nın İş Geliştirme eski Başkan Yardımcısı Naci Cansun, Hasan Ali Yücel’in yeğeni finansal yapılandırma uzmanı Başar Yücel bu ekibin ufak bir bölümü.
Hepsi işlerini güçlerini bırakıp, G.Saray için bir araya gelmiş. Hepsi de G.Saray’ın eski büyük başkanlarının onayını ve desteğini arkasına almış.
Liyakat esası gelecek
BU ekibin uzmanlık alanı şirket yönetimi, borç çevirme, kârlılık vs. ve diğer adayların hiçbirinin bahsetmediği bence G.Saray’ın bütçe açığının en önemli nedeni olan tüzüğe el atmaya öncelik veriyorlar. Nedir bu?
1- Denetim Kurulu ile Yönetim Kurulu’nun ayrılması. Bundan sonra gelen başkan, kağıdı eline alıp denetim kuruluna kendi arkadaşını atayamayacak. Denetim kurulu seçimi ayrı olacak. Yönetimi, her çeyrekte raporlayıp denetleyebilecek.
2- Şu an Sportif A.Ş. ile G.Saray Spor Kulübü’nde ihale kontrolü yok. Aslında ihale de yok. İşler eş dosta paslanıyor. Bu ekip başa gelirse, belli bir oran üzerinin şeffaf ihale ile yapılacağı ibaresi tüzüğe konulacak.
3- Aynı şekilde yönetime seçilecek bu 45 kişi, kulübe asla fatura kesemeyecek. Yani öyle “Takım kampa gitti, benim otelde kaldı, kulübe fatura ettik” dönemi kapanacak. Yönetim kurulu mensuplarının şirketleri ile G.Saray’ın alışverişi olmayacak.
4- Kulübe işe alımlar şu an tamamen eş dost, devresinden akraba düzeyinde. Bu sistem değişecek. Liyakat esasına dayalı üç ayrı mülakattan geçecek isimler, sonuçta örneğin CEO alınıyorsa Divan Kurulu Başkanı’nın da görüşüp onayıyla yapılacak.
Başkan, kulübü borç batağına sokmamalı
G.SARAY’I bireylerin değil, camia ile kenetlenen bir ekibin yönetmesi anlayışını benimseyen “Gençler hareketi” ortaya çıktı. Burak Elmas, “G.Saray’ın Başkanı, kulübü borç batağına sokan değil, becerisiyle, bilgisiyle saygınlığıyla başarıya ulaştırmasını bilen kişi olmalıdır” diyor. Elmas’a göre, Ali Sami Yen’in kurduğu G.Saray mazisindeki böyle başkanlarla büyüdü. “Kongrede oy kullanacak üyeler de sarı-kırmızılı bayrağı daha yükseğe taşıyacak, saygınlığına herkesin inanacağı adaya destek verecek. G.Saraylı gençler ismini gururla söyleyecekleri bir başkanları olmasını istiyor” diyor Elmas...
Yeniden yapılanma şart
GENÇ liseliler Ozan Korkut’un adaylığına sıcak bakıyor. Ancak “Ağır abilerin” kafası karışık. Kimsenin içine sinmeyen bir durum var ortada. Bazıları istemeyerek de olsa sadece son şampiyonluğun hatırına Mustafa Cengiz’in yanında gibi..
DİĞERLERİ ise Dursun Özbek’i büyük projeleri başlatan isim olarak görüyor, ama taraftarın tepkisini göze alabilirler mi? Ancak herkesin hemfikir olduğu bir gerçek var. O da G.Saray’ın sil baştan yapılanmaya ihtiyacı olduğu…
Ozan Korkut ve ekibi ise “Biz bunu başarabilecek bilgi ve beceriye sahibiz” diyor. Beklentimiz şampiyon G.Saray’ın şanına yakışacak bir yönetimin işbaşına gelmesi…

Haberin Devamı