Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Sevilla'ya avantajlı gitmeliyiz!"

"Sevilla'ya avantajlı gitmeliyiz!"

Yazarımız Güntekin Onay, Medipol Başakşehir'in Devler Ligi, F.Bahçe'nin de Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda çektikleri kuraları değerlendirdi.

"Sevilla'ya avantajlı gitmeliyiz!"

BAŞAKŞEHİR, Club Brugge karşısında oldukça hazır ve güçlü bir görüntü verdi. Clichy ve Elia gibi uluslararası düzeyde iki oyuncunun katılımı ile Adebayor ve Emre’nin üstün formlarıyla Brugge karşısında etkileyici bir performans ortaya koydular. Henüz sezon başı olmasına rağmen saha içi organizasyonu da son derece üst seviyedeydi.

ANCAK şimdiki rakip Sevilla kadro kalitesi ve oyun gücü bakımından Brugge’ün kat kat üstünde. Kabul etmek gerekir ki

favori Sevilla. Geçen yıl La Liga’da 4. olan ve özellikle iç saha performansıyla parmak ısırtan bir Sevilla izledik. Ama o takımın mimarları teknik direktör Sampaoli ve sportif direktör Monchi kulüpten ayrıldı. Celta Vigo’yu çalıştıran Berizzo, Sevilla’ya aynı futbolu oynatabilecek mi, bunu zaman gösterecek.

İÇERDE CANAVARLAŞIYOR

İSPANYOL temsilcisi kadroda da ciddi değişikliklere gitti. Iborra, Rami, Vitolo, Mariano, Nasri, Vietto ve Jovetic gibi isimler takımdan ayrıldı. Sevilla’nın en önemli transferleri ise Navas, Nolito, Banega, Muriel ve F.Bahçe’den Kjaer oldu. Takımın oturması zaman alacaktır. İç sahada canavarlaşan ve seyircisi ile bütünleşen Sevilla, deplasmanda genellikle sorun yaşıyor. Ancak hızlı ve teknik oyunculardan kurulu bir ekip.
TÜM bunlar göz önüne alındığında Başakşehir evindeki maçı birkaç farkla kazanırsa turu geçme şansı yakalar. Rakibin kadrosunu ve teknik direktörünü değiştirmesi ise avantajımız.
İspanyol ekibi, kadro kalitesi ve oyun gücü bakımından Club Brugge’ün çok üstünde ve favori. Temsilcimiz evindeki maçı birkaç farkla kazanabilirse turu geçme şansı yakalar
Graz, Vardar’dan iyiydi
F.Bahçe iki maçı da kazanarak ülke puanına katkı yapmalı
F.BAHÇE çok iyi bir kura çekti. Kadrosunda hâlâ ciddi eksikleri olmasına rağmen mevcut oyunculardan kurulacak her türlü 11, Makedon ekibi Vardar’ı geçecek kalite ve gücü sahip. Bu kura F.Bahçe’ye zaman da kazandıracaktır. Yine de kapalı kutu olan rakip takımın özellikle Kopenhag ve Malmö gibi saygı duyulacak iki ekibi iç sahada yenmiş olması F.Bahçe’nin rakibini ciddiye alması gerektiğini gösteriyor.
F.BAHÇE’NİN kendisi ile boy ölçüşmesi mümkün olmayan Vardar karşısında turu zorlanmadan geçeceğini düşünüyorum. Bir önceki turda çıkan Avusturya temsilcisi Sturm Graz, Vardar’dan daha güçlü bir ekipti. Burada önemli olan iki maçı da galibiyetle kapatarak ülke puanına katkı yapmak.

Haberin Devamı