Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi "Rakibimizin ligdeki pozisyonu önemli değil"

"Rakibimizin ligdeki pozisyonu önemli değil"

UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk haftasında yarın Akhisarspor'a konuk olacak Krasnodar'ın teknik direktörü Oleg Fomenko, "Rakibimizin şu an Türkiye ligindeki pozisyonu bizim için çok şey ifade etmiyor. Geçen sene aldıkları kupa, ligdeki performansları gayet iyi durumda olduklarını gösteriyor." dedi.

"Rakibimizin ligdeki pozisyonu önemli değil"

Spor Toto Akhisar Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Fomenko, yarınki maçta her iki takımın şansını yüzde 50 gördüğünü, maçla ilgili her şeyin yarın sahada belli olacağını söyledi.

Fomenko, Akhisarspor'u iyi analiz ettiklerini belirterek, "Rakibimizin şu an Türkiye ligindeki pozisyonu bizim için çok şey ifade etmiyor. Geçen sene aldıkları kupa, ligdeki performansları gayet iyi durumda olduklarını gösteriyor. Rakibimizin zayıf ve güçlü yönlerini izledik, oyuncularımıza anlattık bu taktik üzerine oyun oynamaya çalışacağız." diye konuştu.

Grupta Sevilla dışındaki takımları denk gördüklerini vurgulayan Fomenko, "Turnuvada kimin neyi hak ettiğini göreceğiz. Sevilla en güçlü takım olarak öne çıkıyor ama diğer geriye kalan takımların denk güçte olduğunu görüyoruz. Oynanan maçlar grubun şeklini belirleyecek." ifadelerini kullandı.

Fomenko, psikolojik olarak hazır bir şekilde Türkiye'ye geldiklerini dile getirerek, "Antrenör değişikliği rakibimize bir sıkıntı yaratmaz, bu bazen takımlara motivasyon katıyor; oyuncuların daha fazla verimle mücadele etmelerini sağlayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Krasnodar kaptanı Aleksandr Martinovic de Türk taraftarların oyuna etkisini daha önce karşılaştıkları Fenerbahçe'den bildiklerini anlatarak, "Futbolcular adına dolu statta oynamak daha güzel bir atmosfer veriyor. İlk 5 dakikadan sonra siz seyircinin baskısını fark etmemeye başlıyorsunuz. Yarın tamamen stadın dolu olmasını, güzel bir maç olmasını ümit ediyorum." şeklinde konuştu.