Gazete Vatan Logo
Voleybol "Önceliğimiz lig ve kupa şampiyonluğu"

"Önceliğimiz lig ve kupa şampiyonluğu"

Bu sezon Romanya Ligi’nde Alba Blaj forması giyen Selime İlyasoğlu takımının hedefini VATAN’a açıkladı.

"Önceliğimiz lig ve kupa şampiyonluğu"

ÜLKEMİZİ Neriman Gençyürek’le (Özsoy) beraber yurt dışında temsil eden 2 bayan voleybol voleybolcudan biri Selime İlyasoğlu. Romanya Ligi takımlarından CSM Alba Blaj’da forma giyen 29 yaşındaki başarılı smaçör, VATAN’a özel açıklamalarda bulundu:

“YURT dışı deneyimine sahip olabilmek uzun zamandır aklımdaydı. Fakat bu zamana kadar Türkiye Ligi’ni bırakıp gitmeme değecek bir teklif olmamıştı. Romanya’yı tercih etmemin en önemli sebeplerinin başında, son 3 sezondur ligde yaşadıkları şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi oynuyor olmaları var. Bunun yanı sıra antrenör tarafından tercih edilmem de ilgimi çekmişti. Ciddi kariyerleri olan, voleybol bilgilerine çok güvendiğim birkaç eski Sırp takım arkadaşım tarafından, antrenörümüz Darko Zakoc ve kulüple alakalı aldığım olumlu referanslar sonrasında ailemin ve menajerim Tunç Afşar’ın da desteğiyle hiç kafam karışmadan ve beklemeden kabul ettim teklifi.

‘KALİTE TATMİN EDİCİ’

ROMANYA Ligi 3-4 takımın zirve mücadelesi verdiği 10 takımdan oluşan, özellikle üst sıradaki takımlar arasındaki çekişmenin, kalitenin tatmin edici olduğu bir lig. Tabii ki genel lig kalitesini ülkemizle kıyaslamak çok doğru olmaz. Romanya Ligi son yıllarda ciddi bir yükselişte. Bu sadece voleybol değil, genel spor anlamında da birçok kulüp yatırım yapıp ciddi bütçeler ayırıyor. Önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacağından eminim.

Haberin Devamı

‘DEVLER LİGİ NEDEN OLMASIN?’

LİGDE 2. sıradayız. Tabii ki hedefimiz önceki sezonlarda olduğu gibi hem kupa hem de ligde şampiyonluk. Farklı ülkeler ve kültürlerden 9 yabancı oyuncu var. Böyle karma takımlarda kimyayı ve ruhu oluşturmak hiç kolay değil, bu konuda çok şanslıyız. Saha içi ve saha dışında iyi bir uyum yakaladık.
SEZON başında Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaktı. Çünkü kulüp için öncelikli hedef, lig ve kupa şampiyonluğuydu. Fakat ilk maçımızda grubun favorisi Volero Zürih’i 3-1 yendikten sonra umutlanmadık desem yalan olur. Şimdi de ‘Neden olmasın?’ diyoruz.”
‘Herkes bu tecrübeyi tatmalı’
“ÜLKEMİZ en kaliteli liglerden olsa da, özellikle genç oyuncuların yurt dışı tecrübesini tatmaları, ilerki dönemde kariyerlerine yardımcı olacaktır. Yabancı olarak sorumluluk almak, tek başına başarabilmenin özgüveni, psikolojik anlamda gelişim, önemli kazanımları. Farklı yerler, değisik kültürler, biriktireceğiniz güzel anılar, yanında yeni ve güzel arkadaşlıklar da cabası. Benim beklentilerim ve düsüncelerim bu yönde. Cesaret edebilen herkese bu duyguyu ve tecrübeyi tatmasını tavsiye ederim.”
‘Türkiye’de herkes puan alabiliyor’
“TÜRKİYE Ligi’ni yakından takip edip, fırsat buldukça maçları izlemeye çalışıyorum. Önceki sezonlara gore tek fark ilk 4 dışındaki takımların arasındaki çekişme daha fazla. Herkesin birbirinden puan alabilmesi mümkün gibi.”
‘Mümkün olduğunca yurt dışında oynayacağım’
“ŞU an için düşüncem mümkün olduğu kadar yurt dışında kalıp deneyimlerime devam edebilmek. Tabii ki zaman ne gösterir bilemiyoruz. Ama ne olursa olsun benim için her zaman voleybol ön planda olacak tercihlerimi yaparken.”
‘Türklere karşı sıcaklar’
ROMANYA’YA alışmak zor olmadı benim için, zaten Balkan ülkesinden göçüp bu kültüre yakın bir şekilde yetiştim. Genel mantalitelerine aşinayim yani. Yaşadığım yer çok küçük bir şehir, herkes bizi tanıyor, Türk olduğumu söyleyince de insanlar daha sıcak ve güleryüzlü oluyolar. Genel olarak çok yardımseverler. Özellikle bu alışma sürecinde takım arkadaşlarım konusunda da çok şanslı olduğumu düşünüyorum.
‘Akbaş’ın gelmesiyle hedefler yükseldi’
“CSM Bükreş uzun yıllardır bilinen, Avrupa kupalarında boy gösteren köklü bir kulüp. Ferhat (Akbaş) Hoca’nın gelmesiyle de hedefler yükseldi ve beklentiler arttı. Bence geçtiğimiz sezonlara nazaran çok daha güclü bir takım. “

Haberin Devamı