Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Manchester City'yi istiyorum"

"Manchester City'yi istiyorum"

Fernando, Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan sonra eski takımını rakip olarak bekliyor.

"Manchester City'yi istiyorum"

“Şampiyonlar Ligi, kulüp anlamında en iyilerin olduğu zorlu bir turnuva. Bir saniyelik konsantrasyon kaybının bile cezalandırıldığı bir organizasyondan bahsediyoruz. Grup aşamasında daha kolay rakipleri seçersek daha mutlu olurum ama gruptan çıktıktan sonra çeyrek final ya da yarı finalde Manchester City ile karşılaşabiliriz.”

G.SARAY’IN 21. şampiyonluğunun kilit isimlerinden biriydi Fernando Reges... 2017-18 sezonu öncesinde Manchester City’den 5 milyon 250 bin Euro’luk bonservis bedeli ile kadroya katılan oyuncu, performansı ile takımını sırtlarken sakatlık yaşadığı dönemde de takıma etkisi daha da net hissedildi.

YENİ sezon hazırlıklarını İsviçre-Montrö’de sürdüren sarı-kırmızılıların Brezilyalı oyuncusu VATAN’a konuşurken hem geçtiğimiz sezon yaşananları anlattı hem de gelecek için hedeflerini açıkladı. İşte Brezilyalı oyuncunun sözleri:

“BİR futbolcu olarak özellikle bu dönem çok önemli. Çünkü sezona en iyi şekilde hazırlanmanız gerekiyor. Biz de bunu en iyi şekilde yapıyoruz.

Gerçekten çalışmalarımız zor bir şekilde devam ediyoruz, yoruluyoruz mutlaka. Ama şu anda ihtiyacımız var. Çünkü zor bir sezon bizi bekliyor, bu yüzden en iyi şekilde hazırlanmamız lazım.

Haberin Devamı

‘REKABET YÜKSEK’

İLK senemde şampiyonluk yaşadığım için çok mutluyum. Tabii ki iki ligi karşılaştırırsak, İngiltere Ligi şartlar anlamında, ekonomik anlamında mutlaka daha üst seviyede. Ama Türkiye Ligi’nde de gerçekten rekabet seviyesi çok yüksek. Zor bir lig olduğunu düşünüyorum. Şu anki hedefim de 2. senemde bir şampiyonluk daha yaşamak.

ŞAMPİYONLAR Ligi, kulüp anlamında en iyi ve kaliteli, zorlu turnuva. En iyi şekilde hazırlanmanız gerekiyor. Rakipler, sizin bir saniyelik konsantrasyon kaybınızı bile cezalandırabiliyor. Böyle bir turnuvadan bahsediyoruz. Bütün maç boyunca konsantre olmamız gerekiyor, başarı için.

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde grup aşamasında biraz daha kolay rakipleri seçersek daha mutlu olurum ama gruptan çıktıktan sonra çeyrek finalde, yarı finalde Manchester City ile karşılaşabiliriz.”

Oturmaya gelmedim’

Haberin Devamı

Fernando: “Buraya mutlaka para kazanmak için geliyorsunuz ama para kazanmak için bunu hak etmeniz gerekiyor.”

TÜRKİYE’YE ve Süper Lig’e yabancı cenneti demek yanlış olur. Ülkenizi bırakıyorsunuz, yeri geliyor ailenizi bırakıyorsunuz. Çok uzaklardan geliyorsunuz. Buraya mutlaka para kazanmak için geliyorsunuz ama para kazanmak için bunu hak etmeniz gerekiyor.
KESİNLİKLE para kazanayım oturayım diye bu mantaliteyle kimsenin geldiğini düşünüyorum en azından benim için böyle olmadı. Para kazanıyorsam kulübümü en iyi şekilde temsil etmem ve en iyi şekilde performans gerektiğini düşünüyorum.
‘Türk oyuncular fiziklerini geliştirmeli’
“TÜRK oyuncuları gerçekten beğeniyor ve yetenekli olduklarını düşünüyorum. Ama tabii ki futbol çok değişiyor. Bundan önce Brezilya da o kafadaydı. Şimdi Brezilya, bunu değiştirmeye başladı. Oyunun fiziksel yönü de çok önemli. Türk oyuncular yetenekli ama fiziksel anlamında ekstra çalışma anlamında üstlerine koymaları gerekiyor. Brezilya’da da bu değişmeye başladı, fizik büyük önem kazandı. Koşup mücadele etmek lazım.”
‘Terim’in adını en tepeye yazarım’
“ÇOK önemli isimler ile çalıştım ama Fatih Hoca’yı en tepeye yazabilirim. Aramıza katılmasıyla takımdaki etkisini kendini en iyi şekilde gösterdi. Dünya çapında, bizim de iyi tanıdığımız bir teknik direktördü.
BİZİMLE yürekten beraber oldu ve bütün tecrübesini, güvenini verdi. Bunun sonunda da akabinde gelen bir şampiyonluk oldu. Bu yüzden en iyi cevap bu olabilir.”
‘Golün %50’si Fatih Terim’in’
“BEŞİKTAŞ maçında attığım gol çok konuşuldu. Tamam ben oraya koşu yaptım ama golün yüzde 50’si hocaya ait. Hocanın devamlı söylediği şey, mutlaka oralara koşmam gerektiği. O yüzden bu golü hocamla yüzde 50-50 paylaşabiliriz.”
‘Ndiaye dönerse mutlu olurum’
“BADOU Ndiaye ile aramızda gerek saha içinde gerekse saha dışında güzel bir diyaloğumuz vardı. 6 ay en iyi şekilde performans gösterdi. Bizim için her şeyi yaptı. Ondan sonra Stoke City’ye transfer olup İngiltere Premier Lig’e gitti. Böyle bir imkân olur da geri dönerse mutlu olurum. Ama şu şekilde, çünkü iyi bir performans gösterdi, oldu da dönmezse kadroda çok kaliteli bir kadromuz var.”
‘Donk beni şaşırttı’
“6 aydır oynamayan bir oyuncu (Ryan Donk) bu şekilde bir geri dönüş yapıp bu şekilde bir performans gösteriyorsa ister istemez tabii ki olumlu anlamda şaşırtıyor. Ve onun adına çok mutlu oldum.
GERÇEKTEN herkesin futbola o açıdan bakması lazım. Çünkü oynasanız da oynamasanız da kendinizi her zaman hazır tutmanız gerekiyor. Şansın nereden geleceği belli olmuyor, ona da şans geldi ve en iyi şekilde değerlendirdi.”
‘Sakatlık dönemim çok zor geçti’
“GEÇEN sezon zor bir sakatlık yaşadım ve kariyerim boyunca hiç yaşamadığım bir sakatlıktı. Bir sporcu olarak, futbolcu olarak diz sakatlığı çok zor çünkü her hareketinizde dizinizi kullanıyorsunuz. Benim için çok zor bir dönemdi, Tanrı’ya şükürler olsun ki şu an gayet iyiyim. Umarım böyle bir sakatlık daha yaşamam.”

Haberin Devamı