Gazete Vatan Logo
Voleybol "Madalya istiyoruz"

"Madalya istiyoruz"

Bugün başlayacak olan Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası öncesi Hande Baladın, VATAN’a konuştu:

"Madalya istiyoruz"

“Zor bir turnuva olduğu için ilk hedef gruptan çıkmak. Daha sonra 2. gruptan da üst tura ilerledikten sonra, maç maç bakacağız. Ana hedefimiz kürsüde olmak.”

BAYAN Voleybol Milli Takımı açısından beklenen gün geldi çattı. Filenin Sultanları, Japonya’da başlayacak Dünya Şampiyonası’nda B Grubu’nda yer alacak. Kanada, Çin, Bulgaristan, İtalya ve Küba ile karşılaşacak olan Ay-yıldızlıların en önemli kozlarından biri kuşkusuz Hande Baladın. 21 yaşındaki oyuncu turnuva öncesi VATAN’a şunları söyledi:

“Çok heyecanlıyız. Uzun, zorlu ve güzel anılar elde edebileceğimiz bir turnuva bizi bekliyor. Milletler Ligi’nde aldığımız gümüş madalyanın şansa olmadığını göstermek için yoğun şekilde çalıştık. Umarım istediğimiz gibi sonuçlanır.

‘BU 2. ŞANSIMIZ’

O gümüş madalya beklentiyi yükseltti. Neler yapabileceğimizi gördük. Ama tabii ki hala dünyanın en iyi takımı olduğumuzu söyleyemeyiz. Kendimizi bu noktaya getirebilmemiz için bu başarılar sürekli hale gelmeli. Bu elimizdeki 2. şans ve en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.miz lazım.

Haberin Devamı

DÜNYA Şampinosaı’nda birkaç hedefimiz var. Zor turnuva olduğu için ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Daha sonra 2. gruptan da çıktıktan sonra maç maç ilerleyeceğiz. Daha sonra da tabii ki madalya istiyoruz.”

‘Önce takım başarısı sonra bireysel ödül’
U23 Dünya Şampiyonası’nın MVP’si olan Hande Baladın şunları söyledi: “Özel ödül almak çok önemli. Ama daha öncesinde tabii ki takım olarak bir hedefimiz var. Zaten takım olarak başarılı sonuçlar aldığımızda da bireysel ödüller geliyor. Takım olarak hedefimize ulaştığımız zaman, bireysel ödül de gelir.”
"Çok enerjiğiz"
“YENİ ve genç bir takımız. Genç bir takım olduğumuz için, çok enerjiğiz. Bu bize çok büyük bir katkı sağlıyor. Oyun içersinde düşüş yaşadığımız zamanlarda motivasyonumuzu geri toparlayabiliyoruz. Herkes de bu konuda birbirine yardımcı oluyor. Bu en önemli özelliklerimizden biri.”