Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar ‘Hedefi olan bir kişi uyuşturucuya alışmaz’

‘Hedefi olan bir kişi uyuşturucuya alışmaz’

Bakan Bak: “Gençleri uyuşturucudan uzak tutma noktasında spor ve sporun birleştirici gücünü kullanmak gerekiyor.”

‘Hedefi olan bir kişi uyuşturucuya alışmaz’

TSYD tarafından bu yıl 54.’sü düzenlenen seminer başladı. Dün yazarımız Lütfü Özel’in yönettiği ‘Bağımlılık ile Mücadelede Sporun Gücü’ başlıklı oturumda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Gençleri uyuşturucudan uzak tutma noktasında spor ve sporun birleştirici gücünü kullanmak gerekiyor. İnsan spor disipliniyle beraber vücudunu tanıyor ve o vücudun başkaları tarafından kullanılmasına izin vermiyor. Çünkü insanın hedefi oluyor. Hedefi olan kişiyi uyuşturucuya alıştıramazsınız. Uyuşturucuyla mücadele, terörle mücadeleye eşdeğerdir” dedi.

‘ÇÖZÜM, HAREKET’

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz ise “Aslında uyuşturucudan arınma oranı sadece yüzde bir. Bunun için önceliğimiz gençlerimizin bu iletten uzak durmasını sağlamaktır. Burada sporun gücü çok önemli” derken Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rüştü Güner de “Sorunun gerçek nedeni hareketsizlik. Çözüm, hareket. Spor yapmamız gerekiyor. Egzersiz, bir tedavi yöntemidir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Ülkemiz yeni nesil salonlara kavuşuyor’
SPOR Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye’de 2002’den bu yana çok ciddi bir tesis yatırımının olduğunu söyledi. TSYD seminerinde konuşan ve Türkiye’de spor müsabakasının yapılabileceği 300 bin civarında tesisin bulunduğunu belirten Baykan, “2002 öncesinde sahip olduğumuzdan daha fazlası, 2002-2017 arasında yapıldı. Bunun da çoğunluğu 2011 ile 2017 yılları arasında sporun tekrar bakanlık olmasıyla geçen süre içerisinde gerçekleştirildi. Ülkemiz yeni nesil spor salonlarına kavuşuyor. Artık bakanlığımız tesis içerisinde tesis anlayışını yürütmeye başladı” açıklamasını yaptı.
‘Sportif mükemmelik için destek oluyoruz’

SPOR Toto Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mehmet Ata Öztürk, TSYD seminerindeki konuşmasında sportif mükemmelliğin önemine vurgu yaptı: “Sportif mükemmelliğe ulaşmak yolunda ülke sporunda çeşitli kulvarlarda destek veren Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız engelli sporları anlamında da yatırımlarla bu atılım hamlesini desteklemek için yüksek bir çaba ve gayret içerisinde. Mükemmelliğe giden karmaşık, zor, güçlü fakat bir o kadar da keyifli yolda sporculara ve antrenörlere destek vermek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Özkan: Altınordu futbolcu serasıdır
TSYD seminerinin ‘Futbolda altyapı’ başlıklı oturumunda Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Petrol Ofisi Üst Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Selim Şiper konuşma yaptı. Özkan, “30 milyon gencimiz var, onlara yatırım yapan yok. Biz aile eğitimine çok önem veriyoruz çünkü bizim ülkemizde daha spor kültürü oturmadı. Biz seracılıktan bahsediyoruz. Altınordu futbolcu serasıdır” dedi.
ŞİPER ise Altınordu ile sponsorluk değil, bir yol arkadaşlığı yürüttüklerini dile getirip “Biz bu ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tour Of Antalya tanıtıldı

TSYD seminerinde dün ‘Tour Of Antalya Tanıtımı’ oturumu yapıldı. UCI’ın 2018 takviminde 2.2 kategorisinde 4 günlük etaplı yol yarışı olarak yer alan Tour Of Antalya’da 20 ülkeden 25 takım ve 175 sporcu mücadele edecek. Organizasyonun son gününde binlerce amatör bisikletçinin katılacağı AKRA Gran Fondo Antalya yarışı da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı