Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Galatasaray'ın zaaflarından faydalanabilirdik"

"Galatasaray'ın zaaflarından faydalanabilirdik"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray derbisi sonrasında basın mensuplarıyla kısa bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

"Galatasaray'ın zaaflarından faydalanabilirdik"

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ezeli rakipleri G.Saray’ı 50 bin kişilik dezavantajlarına rağmen ellerinden kaçırdıklarını düşünüyor. Normal kapasitelerinin yüzde 60’ını sahaya yansıtabildiklerini söyleyen tecrübeli hoca, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı sohbette şu ifadeleri kullandı:

“KARŞILAŞMANIN özellikle psikolojisi, gerginliği, rakibin de son derece güçlü bireysel oyunculardan kurulu olması nedeniyle biz derbide normal yapabileceğimizin %60’ını yapabildik. Rakibimizin zaaflarından daha fazla faydalanabilirdik.

İKİNCİ yarı oyunumuz açısından kırıklık vardı. Bu kadar düşük olmamamız gerekirdi. Bunu biraz daha yukarıya çıkarabilecek kapasitemiz vardı. Ama takımın yüzde 60’ıyla oynadığı düşünüyorum takımın.

‘3 PUANA OYNADIK’

HAKEM kararlarıyla ilgili konuşmak istemiyorum. Maç oynandı ve bitti. Janssen’le bulduğumuz gol ve rakip oyuncunun eline çarpmasına rağmen verilmeyen penaltı için ‘gri’ dedim. Çünkü ben böyle düşünüyorum. Ancak Denayer’in orta sahada Janssen’e yaptığı hamle kesinlikle kırmızı olması gerekiyordu.”

Haberin Devamı

DEV mücadele öncesi F.Bahçe’nin farklı kaybedeceği yönündeki tahminler de hatırlatıldı Aykut Kocaman’a. Bu yorumlara katılmadığını belirtmeden geçmeyen Kocaman “Maç öncesi öyle mi gözüküyordu? Bu tarifler nasıl oluyor anlamadım. Bunlar yanlış. Bizim gücümüz ortada. Biz kazanmak için sahaya çıkmıştık, beraberlik nedeniyle üzgünüz” diye konuştu.

F.BAHÇE’NİN transferin son gününde İngiliz devi Tottenham’dan kadrosuna kattığı Janssen, hakem Cüneyt Çakır’ı eleştirdi. Serdar Aziz’le girdiği pozisyon ve Jason Denayer’in kendisine yaptığı sert hareket hakkında konuşan Hollandalı forvet, “Denayer’in orta alanda bana yaptığı faul dünyanın her yerinde kırmızı karttı. Direkt bileğime vurdu, sakatlamaya yönelik bir hareketti. Hakemin bu pozisyonu sarı kartla geçiştirmesine şaşırdım. Pozisyonu doğru analiz etse derbinin kaderi çok farklı olurdu.
Janssen: Gol nizami Denayer’inki kırmızıydı
ATTIĞIM gol ise nizamiydi. İyi bir koşu yaptığımı düşünüyorum. Golün öncesinde de ben değil, asıl rakip bana vurdu. O karara da gerçekten bir anlam veremedim” dedi.

Haberin Devamı