Gazete Vatan Logo
Basketbol 'G.Saray her takımı yenebilir'

'G.Saray her takımı yenebilir'

CSKA Moskova'nın Sırp yıldızı Milos Teodosic, sarı-kırmızılılarla oynayacakları maç öncesi Şampiy10'a konuştu!

'G.Saray her takımı yenebilir'

G.Saray Liv Hospital’ın bugün THY Euroleague Top 16’da karşılaşacağı CSKA Moskova’nın ünlü oyun kurucusu Milos Teodosic, VATAN’a konuştu... Sarı-kırmızılı takımdan övgüyle bahseden, F.Bahçe Ülker’e transferi hakkında konuşan ve Türk basketboluyla ilgili fikirlerini açıklayan 26 yaşındaki Sırp yıldızın özlerinden öne çıkanlar şöyle:

“CSKA Moskova olarak her hafta daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Yakın dönemde düşüş yaşadığımız maçlar oldu fakat tüm olumsuz etkenlere rağmen çok kaliteli bir takım olduğumuzu gösteren performanslar ortaya koyduk. Kilit oyuncularımızdan ayrı kaldığımız zamanlarda karakterimizi ortaya koyarak mücadele ettik ve bana göre bu takımımız adına çok önemli bir artı.

G.Saray’la bundan iki sene önce yaptığımız oldukça zorlu bir maç var. Taraftarları ve onların takımlarına verdikleri destek inanılmaz. Takım içinde önemli değişiklikler oldu ve bana göre grupta her takımı yenebilecek güçteler. Çok zorlu bir karşılaşma olacak ama elbette iki sene öncenin aksine kazanan taraf olmak istiyoruz.

‘TÜRKiYE’YE ŞAŞIRDIM’

Türk basketbolu bana göre çok iyi noktalara geldi. Son 10-15 yılda önemli oyuncular yetiştirdiler. Kazanılan madalyalarda bunun etkisi var özellikle de son Dünya Şampiyonası’nda bunu gördük. Fakat açık söylemek gerekirse Eurobasket 2013’teki peformansları ve 2. turda elenmeleri büyük sürprizdi. Ben play-off oynayabilecek takımlara aday olduklarını düşünüyordum.”

'Önce final-four’a kalmalıyız'

Teodosic, THY Euroleague’de bu sezon da amaçlarının final-four oynamak olduğunu belirtirken, kendi açısından diğer adayları ise Real Madrid, Olympiakos, Barcelona, Panathinaikos ve Maccabi olarak sıraladı. Olympiakos’a geçen sezon yarı final, bir önceki yıl ise İstanbul’da finalde kaybettiklerini hatırlattığımızda ise “Ben bu maçları düşünmemeye gayret ediyorum. Yarı final ya da finalde eşleşeceğimiz takıma dair seçim yapmak yerine önce orada olmak için gerekli konsantrasyon ve mücadeleyi ortaya koymalıyız” dedi.

'Benim için F.Bahçe mümkün'

Sezon başında ismi F.Bahçe Ülker’le anılan Teodosic, gelecek sezon sarı-lacivertli formayı giyme ihtimaliyle ilgili olarak “Hepimiz neredeyse her gün farklı kulüplerden bana yapılan tekliflerle ilgili söylentiler okuyoruz. Gerçek şu ki CSKA’yla kontratım devam ediyor ve öncelikli hedefim şu an oyuncusu olduğum takıma katkı sağlamak ve başarısı için çabalamak. Şu an gelecek sezon nerede oynayacağımla ilgili bir düşüncem yok ama elbette her şey mümkün” diye konuştu.

‘Obradovic zorlukları aşar’

F.Bahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic ile ilgili görüşünü sorduğumuz Teodosic “Kendisi çok saygı duyduğum bir antrenör ve F.Bahçe’yle muazzam işler yapıyor. Şu an Top 16’da bazı zorluklar yaşıyorlar ama ben onun bu zorlukların üstesinden geleceğine eminim” yanıtını verdi.

Haberin Devamı