Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Futbolun Süperleri’ ödüllerine kavuştu!

‘Futbolun Süperleri’ ödüllerine kavuştu!

2017-2018 Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun en iyileri, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Futbolun Süperleri' gecesinde ödüllerine kavuştu.

‘Futbolun Süperleri’ ödüllerine kavuştu!

2017-2018 Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun en iyileri, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Futbolun Süperleri' gecesinde ödüllerine kavuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Digiturk ortaklığında ilk kez gerçekleştirilen Futbolun Süperleri ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF yönetim kurulu üyeleri, UEFA Onursal Başkanı Lennart Johansson, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Juan Luis Larrea Sarobe, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, FIFA ve UEFA'ya üye ülke federasyonların genel sekreter ve temsilcileri, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, beIN Media Grup CEO'su Yousef Al-Obaidly, kulüp başkan ve yöneticileri, Türk futbol ailesinin paydaşları ile medya mensupları katıldı. Geçen sezonun en iyilerinin onurlandırıldığı gecede Marcel Desailly ve Ruud Gullit gibi ünlü yıldızlar da yer aldı.

2017-2018 Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'na damga vuran isimlerin belirleneceği "Futbolun Süperleri" Ödülleri 10 ayrı kategoride gerçekleştirildi. "Yılın Süper Kalecisi", "Yılın Süper Defans Oyuncusu", "Yılın Süper Orta Saha Oyuncusu", "Yılın Süper Forvet Oyuncusu", "Yılın Süper Futbolcusu", "Yılın Süper Teknik Direktörü", "Yılın Süper Golü", "Yılın Süper Fair-Play'i", "Yılın Süper Türk Temsilcisi" ve "Yılın Süper 11'i" kategorilerinde futbolun süperleri, www.futbolunsüperleri.com adresinden gerçekleştirilen halk oylaması, Türk futbolunun efsane isimlerinden oluşan özel jüri ve Spor Toto Süper Lig takımlarının oyuncularının kullandığı oylar ile belirlendi.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Türk futbolunda istikrarın yakalanması gerekiyor"
Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Kulüplerimizin altyapılarından dünya çapında başarılı sporcuların yetiştiği, kuruluş amaçlarına uygun şekilde sporu tabana yayan, sporcu yetiştiren bir yapıda olması gerekiyor. Ama daha önce kulüplerimizin sürdürülebilir mali ve idari bir düzene kavuşması, Türk futbolunda istikrarın yakalanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Bakanlık olarak Türk futbolunun daha iyi noktalara gelebilmesi için gereken tüm adımları atmaya hazır olduklarının altını çizen Kasapoğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye'de örnek olarak veriyorum Bursaspor gibi, Altınordu gibi, Buca gibi üretime önem veren kulüplerde yetişmeleri gerekiyor. Pazartesi akşamı hepimize umut veren milli takımımızın bize gösterdiği gerçek budur. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum, görev sürem boyunca Türkiye'de futbolun altyapısını geliştirecek adımları atmak konusunda ciddi bir hassasiyet göstereceğiz. Buna ilave olarak, gençlerimizin önünü açan ve bunu felsefe haline getirmiş kulüplerimizi de mutlaka teşvik edeceğiz. Yabancı sınırı ve benzeri konular federasyonumuz ve kulüplerimizin karar vereceği teknik konulardır, bizim Bakanlık olarak Türk futboluna bakışımız daha makro ve stratejik düzeydedir."
Yıldırım Demirören: "EURO 2024'ü alacağımıza inanıyoruz"
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Türk futbolu için gurur abidesi olacak." dediği "Futbolun Süperleri" gecesiyle son haftaya kadar büyük bir rekabetin yaşandığı 2017-2018 sezonunun en iyilerini taçlandırdıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Geleneksel hale gelecek bu tören, Türk futbolunun gücünü ve renkli yüzünü dünyaya hatırlatma fırsatı oldu. 95'inci yılını yaşayan TFF, 2023'te 100. yıl vizyonuyla kendisine çok yüksek idealler belirledi. Bunların başında da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği geliyor. FIFA ve UEFA ile daima ortak çalışmalar yapan, ilişkileri güçlü bir federasyon olarak, organizasyon gücümüzle EURO 2024'e talip olduk. Futbolu geniş kitlelerle buluşturacak kıtaları birleştiren lokasyonumuz, genç nüfusumuz, modern ulaşım ağımız, genç statlarımız, dünyaya örnek spor yatırımlarımız, misafirperverliğimiz, halkımızın yüksek desteği ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde devletimizin eşi benzeri görülmeyen garantileri ile EURO 2024'ü alacağımıza inanıyoruz."
Yousef Al-Obaidly: "Süper Lig'i 95 ülkede yayınlamaktan gurur duyuyoruz"
"Futbolun Süperleri Ödülleri'nin uzun yıllar sürecek ve bizleri bir araya getirecek yeni bir gelenek yaratacağına inanıyorum." diyen Digiturk CEO'su Yousef Al-Obaidly ise "Futbol, dünyanın her yerinde konuşulan ortak bir dildir, yaşları, cinsiyetleri, ırkları veya dinleri ne olursa olsun milyarlarca insanı birbirine yakınlaştırır ve bizi bir aile olarak birbirimize bağlayan şeyleri hatırlatır. Bu özel gala gecesini ve Türkiye Süper Ligi'ni bu yıl 95 ülkede yayınlamaktan gurur duyuyoruz. Ligimizi bu kadar harika yapan yetenekli futbolcular ve teknik adamları tanıtmak için küresel bir sahne sunmaktan mutluluk duyuyoruz, bu akşam onların gecesi." şeklinde konuştu.
BeIN Media Group olarak Türkiye'de spora ve medyaya 20 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını aktaran Al-Obaidly, şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü temellerine ve gelecekteki yüksek potansiyeline inanıyoruz. Bu yatırım ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geniş vizyonuna yapılan bir yatırımdır. Türk futbolunu hem yurtiçinde hem de yurtdışında desteklemek için çalışan beIN Media Group, Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığını desteklemektedir."

Haberin Devamı

ÖDÜL ALAN İSİMLER ŞÖYLE:

Haberin Devamı

Yılın Süperleri ödül töreninde Yılın Kalecisi ödülünü Fernando Muslera kazandı.

Haberin Devamı

Fernando Muslera aldığı ödülün ardından, "Böyle güzel bir ödüle beni layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Geçen sene çok önemli bir şampiyonluk kazandık. Tabii ki bu ödülü takım arkadaşlarımla, hocamın bana verdiği destekle kazandım" dedi.

Haberin Devamı

Yılın Süper Defans Oyuncusu Pepe oldu.

Portekizli yıldız Pepe, "Bu ödülü kazanmak benim için büyük gurur. Beşiktaş camiasına teşekkür ediyorum" dedi.

Yılın Süper Orta Saha Oyuncusu ödülünü deneyimli futbolcu Emre Belözoğlu kazandı.

Emre, "Takım arkadaşlarıma da teşekkürler. Bu bir takım oyunu. Bu ödülü almak ne kadar önemli olsa da Başakşehir ailesi olarak üç senedir çok güzel işler yapıyoruz." açıklaması yaptı.

Yılın Süper Forvet Oyuncusu rekorları alt üst eden Fransız yıldız Gomis oldu.

Törene katılamayan Gomis'in ödülünü menajeri alırken Fransız yıldız mesaj gönderdi. Gomis, "Türk futbolunun bu önemli gecesinin bir parçası olduğum için gururluyum. Galatasaray'a gelmemde katkısı olan kişilere teşekkür ediyorum. Çok çaba harcadılar ve Türkiye'ye gelmemi sağladılar. Ödül, kolektif bir başarı. Bana yardımcı olarak üst seviyeye çıkmamı sağladılar" dedi.

Yılın Süper Türk Temsilcisi Milli Yıldız Cengiz Ünder oldu.

Genç Milli yıldız Cengiz Ünder, "10 yıl önce bunları düşünseydim, inanamazdım. Önümde yapacak çok işim var. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Herkes bana güvensin ve inansın, bundan sonrası çok daha iyi olacak. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğime inanmanızı istiyorum."

Yılın 'Süper' Fair Play'i elle yaptığı müdahaleyi hakeme söyleyen Sivassporlu Muhammet Demir seçildi.

Yılın Süper Futbolcusu Bafetimbi Gomis oldu.

Ödül törenine canlı yayınla bağlanan Gomis, "Cenk Ergün'e teşekkür etmek istiyorum. Beni Türkiye'ye getirdi. Tüm Galatasaraylılara çok teşekkür ediyorum. Tekrar Türkiye'ye geleceğim. Belki oyuncu, belki antrenör olarak gelirim. Oğlum Türkiye'den ayrılırken ağladı" dedi.

Yılın Süper Teknik Direktörü Fatih Terim oldu

G.Saray Teknik Direktörü Terim, "Kazanmak güzel bir şey ama bu şampiyonluğu kazanırken teşekkür borçlu olduğum birçok kimse var. Huzurlarınızda onlara teşekkürler. En başta sayın başkanımıza ve değerli yönetim kuruluna rahat bir ortamda çalıştırdıkları için teşekkürler. Taraftarlarımız, 21. şampiyonluğu çok benimsediler, çok istediler. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Eşime ve aileme teşekkür ederken, Galatasaray ailesine de sonsuz teşekkürler." diye konuştu.

Yılın Süper Golü Beşiktaş'ın yıldızı Ricardo Quaresma'nın Fenerbahçe'ye attığı gol seçildi.

Ödül nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Portekiz yıldız, "Futbol oynamak, benim için burada konuşmaktan daha kolay. Aday olan tüm arkadaşları tebrik ederim, bana oy verenlere de teşekkür ederim."

Yılın Süper 11'i: Muslera, Pepe Skrtel, Adriano, Mariano, Rodriguez, Talisca, Emre, Visca, Burak, Gomis.