Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'F.Bahçe'den intikam alıyorlar!'

'F.Bahçe'den intikam alıyorlar!'

Fenerbahçe Ülker Menajeri Mirsad Türkcan, son derbide yaşananları farklı bir boyuta taşıdı, “Milli Takım’daki görevi kabul etmediği için Obradovic’in hedef haline getirildiği” iddiasını ortaya attı

'F.Bahçe'den intikam alıyorlar!'

Beko Basketbol Ligi final serisinin 4. maçında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe Ülker’de tepki dinmiyor. Obradovic’in diskalifiye edilmesi ve bir maç cezalı duruma düşmesiyle ilgili olarak da menajer Mirsad Türkcan bomba gibi açıklamalar yaptı. Avrupa’nın en iyi antrenörünü Türkiye’ye getirdiklerini ancak Obradovic’in hiç hak etmediği tavırlarla karşılaştığını söyleyen Türkcan, “Ona karşı müthiş bir önyargı var. Bunun kaynağının da milli takım olduğunu düşünüyorum. Türk Milli Takımı’nın başına getirmeyi çok istediler ama o kabul etmedi. Ancak çok medeni bir biçimde yaptı bunu. Türkiye’ye büyük saygısının olduğunu, teklif için onur duyduğunu ancak iki görevi aynı anda yapmak istemediğini belirtti. Bu şekilde düşünen birisine karşı bence şimdi intikam alınıyor. Milli takım teklifini kabul etmemesinin acısı çıkartılıyor” dedi.

Hakemler kontrolsüzdü

Özellikle serinin 4. maçında hakemlerin tamamen kontrolsüz hareket ettiğini vurgulayan Mirsad, “Bizi çileden çıkarmak için her şeyi yaptılar. Obradovic, Türk basketboluna hizmet için burada. Hangi antrenör onun kadar cesaretli olup, gençleri oynatıyor. Ama o bunu yaparken, bir yandan da ön yargılı insanlarla uğraşıyor. Onun neden atıldığını anlayabilmiş değilim. Öyle bir atmosferde bir hakem teknik faul çalıyor, diğeri ortamı sakinleştirmesi gerekirken, ateşe körükle gidiyor” ifadesini kullandı.

Yaşanan her şeye rağmen taraftarlarını sağduyulu hareket etmeye çağıran Mirsad, “Özellikle rica ediyorum. İlk iki maçtaki gibi, küfür etmeden, taşkınlık yapmadan takımlarını desteklesinler. Yine farklı olduklarını göstersinler. Oyuncularımız çıkıp, gereken cevabı sahada verecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

Toplantı bugün

Final serisinin 4. maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Asbaşkan Mahmut Uslu bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilecek toplantı saat 14.00’te başlayacak ve hem Galatasaray, hem de Federasyon aleyhine sert açıklamalar yapılacak. 4. maçın hemen ardından açıklamalarda bulunan Asbaşkan Mahmut Uslu, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in, FIBA Avrupa’nın başına geçmesinin ardından Galatasaraylılığını hatırladığı iddiasında bulunmuş ve hakem atamaları ile yönetimlerinin kasıtlı olarak kulüpleri aleyhine ayarlandığını savunmuştu. (skorer)

Haberin Devamı