Gazete Vatan Logo
TBL "Erdoğan Amca gerçek bir spor adamıydı"

"Erdoğan Amca gerçek bir spor adamıydı"

ERDOĞAN Demirören’in basketbol takımına sponsor olmasıyla Beşiktaş Milangaz ile kulübe aynı sezonda 3 kupa kazandıran Ergin Ataman vefat haberini duyduğunda büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

"Erdoğan Amca gerçek bir spor adamıydı"

Demirören, mali problemler nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş Basketbol Takımı’na sponsor olarak siyah-beyazlılara rahat nefes alırken Ataman önderliğindeki takım 2011-12 sezonuna damga vurup Türkiye Kupası, Eurochellenge Cup ve lig şampiyonluğu kazanmayı başarmıştı.

ANADOLU Efes Başantrenörü Ataman, Erdoğan Demirören’in basketbol ve Beşiktaş aşkıyla yanıp tutuşan bir insan olduğunu belirtirken üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi:

‘BÜYÜK ŞOKTAYIM’

ÜZÜNTÜMÜZ çok büyük. Kendisiyle birlikte çalışma şansı yakaladım. Büyük bir insan olmasının dışında mali sıkıntılar yüzünden takım kuramıyorduk. Erdoğan Amca’ya gittik. Milangaz ile birlikte büyük bir sorumluluk aldık. Deron Williams gibi çok önemli bir ismi getirdik ve 3 kupayla sezonu bitirdik.

ÖYLE bir profil çiziyordu ki takımın parçası gibiydi. Türk sporunun ihtiyaç duyduğu en önemli figürlerden biriydi. Maddiyatın ötesinde manevi olarak gerçek bir spor adamıydı.

BEŞİKTAŞ’TAN ayrıldıktan sonra beni arardı, moral verirdi. Hakikaten bambaşka bir insandı. Mütevazı bir kişiliğe sahipti. Avrupa Basketbol Şampiyonası vardı İstanbul’da 10 ay önce. Arkamı döndüm, herkesin oturduğu tribünde Erdoğan Demirören torununu almış, halkın içindeydi. Çok şaşırdım. ‘Torunum çok seviyordu, maça geldim’ demişti. Çok üzgünüm, şoktayım.”

Haberin Devamı