Gazete Vatan Logo
THY Euroleague "Dörtlü Finalde Fenerbahçe'yi destekleyeceğiz"

"Dörtlü Finalde Fenerbahçe'yi destekleyeceğiz"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'inde mücadele edecek Fenerbahçe Doğuş'un bir kez daha şampiyonluğa ulaşmasını beklediklerini söyledi.

"Dörtlü Finalde Fenerbahçe'yi destekleyeceğiz"

Basketbol Gençler Ligi'nin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkoğlu, "Dörtlü Final'de orada olacağız ve Fenerbahçe'yi destekleyeceğiz. Umarım bu sene ayrı bir başarıyı yaşatırlar ve iki sene üst üste tüm Türkiye bu başarıyla gurur duyar. Hepsine başarılar diliyoruz, gönlümüz onlarla." diye konuştu.

Türk takımlarının Avrupa'da kazandığı başarılar nedeniyle çok mutlu olduklarını aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Göreve geldikten sonra Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi şampiyonluğu, Yakın Doğu Üniversitesi'nin Avrupa Kupası şampiyonluğu, bu sene Galatasaray'ın kadınlarda yaşadığı şampiyonluk, Darüşşafaka'nın Avrupa Kupası'nı kazanması, diğer takımlarımızın belli bir seviyeye gelmesi bizi gerçekten çok mutlu etti. Basketbolun hem kulüpler hem de milli takımlar anlamında başarılı olması bizi çok mutlu ediyor. Kulüplerimizi kutlamak gerekiyor. Çok iyi yatırımlar ve organizasyonlar sonunda böyle bir başarı elde ettiler. Yönetim olarak bize düşen görevi kulüplerimizle birlikte yapıp bu başarıların daha sağlıklı ve sürdürülebilir olması için çalışıyoruz. Umarım bu başarılar tüm Türkiye'ye yayılır ve basketbola olan ilgi artar."

Haberin Devamı

Elde edilen şampiyonlukların işlerini kolaylaştırdığını vurgulayan Türkoğlu, "Göreve geldiğimizden beri ilk hedefimiz basketbolun Türkiye'ye yayılması. Bu tür başarılar bizim işimizi kolaylaştırıyor diyebiliriz. Fenerbahçe'nin kulüpler anlamında ilk defa böyle bir başarıyı elde etmesi, Galatasaray'ın Avrupa Kupası şampiyonluğu basketbolun ne kadar başarılı bir spor dalı olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.