Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig "Daha şampiyon olmadık"

"Daha şampiyon olmadık"

Ankaragücü'nü TFF 1. Lig'de zirveye taşıyan İsmail Kartal, Vatan'a konuştu!

"Daha şampiyon olmadık"

“İnişler çıkışlar mutlaka olacak ancak ben ekibe ve camiamızın bütünlüğüne inanıyorum. Şimdiden şampiyonluk yakıştırmaları yapılıyor. Daha şampiyon olmadık ve bir şey başarmış değiliz.”

F.BAHÇE’DEN ayrılmasının ardından kısa bir G.Antep serüveni yaşayan İsmail Kartal, sezon başında radikal bir hamleye imza atıp TFF 1. Lig’e yöneldi. Lige yeni yükselen A.Gücü’nün başına geçen İsmail Kartal, sezonun ilk 4 haftasında sadece 2 puan toplayınca eleştirilerin de odağı haline geldi. Fakat Kartal, o zor günlerde takıma inancını kaybetmezken camiaya da sık sık olumlu mesajlar verip birlik olunmasını istedi...

ZAMAN İsmail Kartal’ı haklı çıkardı! Deneyimli teknik adam, Başkent ekibinin 1-0 geriye düştüğü maçta Ümraniyespor’u 2-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu... A.Gücü, İsmail Kartal yönetiminde lige damga vururken ilk röportajını da VATAN’a verdi. Kartal, daha şampiyon olmadıklarının ve ligin uzun bir maraton olduğunun altını çizerken şunları söyledi:

‘ŞARTLAR ÇOK ZORDU’

“SEZONA kısıtlı ve zor şartlar altında çalışarak başladık. İlk 4 hafta için öngördüğümüz puan kayıpları vardı. Oyun felsefemizi oturtmak için zamana ihtiyacımız olduğunu söyledim. Karakterli bir oyuncu grubuyla çalışıyorum. İstediklerimizi sahaya yansıtıyorlar.

Haberin Devamı

Şu an geldiğimiz noktada A.Gücü’nde beklentilerin büyük olduğunu hepimiz biliyoruz ancak her maçımızı da kazanamayız.

ARADA inişler çıkışlar mutlaka olacak ancak ben bu ekibe ve camiamızın bütünlüğüne inanıyorum. Şimdiden şampiyon yakıştırmaları yapılıyor. Daha şampiyon olmadık ve bir şey başarmış değiliz.”

‘Bu başarı tesadüf değil’

“F.BAHÇE’DEN ayrıldıktan sonra gittiğim kulüplerde istediğim çalışma ortamını bulamamıştım. Ama A.Gücü istediklerimi yaptığım doğru bir kulüp.
Başarımız asla bir tesadüf değil. Avrupa’da Manchester City’nin ardından en uzun yenilmezlik serisi istatistiğini Türkiye’den hem de bir TFF 1. Lig ekibi olarak yakalamak ülkemiz ve camiamız adına mutluluk verici.”
‘Bizim bir felsefemiz var’
“SEZONUN ikinci yarısında kış ayından dolayı sahaların zemini ağırlaşacak. İyi hazırlanıp hedefimiz olan Süper Lig yolunda sıkı çalışacağız.
Deplasmanda da evimizde de rahatız. Bu takımda bir felsefe var. Gollerimizi sadece forvetlerimiz atmıyor. Mesela stoperimiz Alihan’ın bile 3 golü var.”
‘Kocaman’a haksızlık yapılıyor’
“AYKUT Hoca’ya yapılan eleştirileri haksız bulduğumu söylemiştim F.Bahçe de kazanma alışkanlığını artık yakaladı. F.Bahçe kazandıkça Aykut Hoca adına mutlu oluyorum. Benzer eleştirilere ben de maruz kaldım. 1 sezon önce 74 puanla takım şampiyon olurken 1 sezon sonra tüm istatistiklerde önde olmamıza ve puan olarak aynı puanla sezonu bitirmemize rağmen Rize deplasmanı dönüşü yaşadığımız kurşunlanma olayı tüm dengeleri değiştirdi, şampiyon olamadık.”
‘A.Gücü gibi oynayın’
“SON maçımız olan Ümraniyespor’a karşı mücadelenin ilk yarısına istediğimiz başlangıcı yapamadık ama devre arasına girdiğimizde takıma birkaç dokunuş yaptım. Soyunma odasında takımdaki o gerginliği gördüm ve ‘Çıkın oynayın bugün belki mağlup olursunuz ama A.Gücü gibi oynayın son 9 maçımızdaki gibi bir olun. Sorumluklarınızı unutmayın’ dedim. Maçı kazandık ve lideriz.”

Haberin Devamı